AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić kaže da ekipa maksimalno ozbiljno i motivisano čeka duele sa Crnom Gorom i Litvanijom na kraju grupne faze Lige nacija.

- Svaka utakmica je bitna i odlučujuća, pa i ove dve. Crna Gora će igrati koliko joj dozvolimo. Imamo dobru atmosferu, očekujemo dobar rezultat, a respektujemo Crnu Goru - rekao je Krstajić na konferenciji za medije u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Kako je naglasio, Sergej Milinković-Savić sigurno neće igrati protiv Crne Gore, za Litvaniju je neizvestan, povređeni su i Ljubomir Fejsa i Marko Dmitrović, dok problem sa zubom ima Filip Kostić.

- Još čekamo izvestaje doktora - govori selektor, koji je naknadne pozive uručio Danijelu Aleksiću i golmanu Radnika Nikolu Vasiljeviću.

Krstajić dodaje da ga raduje forma velike većine reprezentativaca pred poslednje dve utakmice u Ligi nacija.

- Šali nema mesta, neće je biti na utakmicama. Šalićemo se kada napravimo rezultat.

Krstajić ističe i da prati napadača Crvene zvezde Milana Pavkova, strelca dva gola protiv Liverpula (2:0) u Ligi šampiona.

- Drago mi je zbog Zvezde, za srpski fudbal je to jako važno. Pred Pavkovim je vreme, a reprezentacija treba kontinuitet. Nije igrač koji se ne gleda, radi se o dobrom napadaču, sada je dobio samopouzdanje.

Foto: Tanjug/Dimitrije Gol

Kapiten Aleksandar Kolarov, rekao je da su u Podgorici i Bukureštu odigrali na dobrom nivou, a da je u Rumuniji falio samo gol.

-  Cilj je ispunjen, sve je u našim rukama, igramo dobro i možemo da budemo zadovoljni. Drago mi je što smo bez mene odigrali dobro, mogu u penziju na miru - našalio se Kolarov.

Fudbaler Rome poručio je i da je prava pozicija Filipa Kostića levi bek, "samo to u Nemačkoj ne vide".

Srbija dočekuje Crnu Goru u subotu na stadionu "Rajko Mitić", a tri dana kasnije Litvaniju na stadionu Partizana.

#Mladen Krstajić

'