AKTUELNO

Pre dve nedelje Liverpul je protiv Zvezde na Enfildu pokazao snagu (4:0), ali iz redova crveno-belih uvereni su da će pred 55.000 bučnih navijača pružiti mnogo jači otpor.

Fudbaleri Crvene zvezde večeras dočekuju Liverpul u drugom spektaklu u Beogradu ovosezonske Lige šampiona. Pred početak drugog dela takmičenja prvak Srbije ima jedan bod, osvojen baš na svom terenu protiv Napolija (0:0), a sada će zadatak biti još teži jer dolazi vicešampion Evrope i jedan od najvećih favorita za osvajanje "ušatog trofeja".

Pre dve nedelje Liverpul je protiv Zvezde na Enfildu pokazao snagu (4:0), ali iz redova crveno-belih uvereni su da će pred 55.000 bučnih navijača pružiti mnogo jači otpor.

- Svi znaju šta znači igrati na "Marakani", niko se ne oseća prijatno kao gost. Mislim i da će za Liverpul biti fascinantno... Bili smo na Enfildu, ali to je daleko od navijanja ovde - u najavi meča kaže trener Vladan Milojević o tome kako će engleskom velikanu biti na stadionu "Rajko Mitić".

Dolazak Liverpula u prestonicu Srbije velika je stvar i za ceo region, smatra Milojević.

- Ovo je veliki događaj za Zvezdu, Beograd, Srbiju i region jer dolazi jedna od najvećih svetskih ekipa i biće pravi spektakl. Liverpul je favorit, znamo da smo u teškoj grupi, ali smo se spremili na pravi način i daćemo sve od sebe. Videćemo za koliko će to biti dovoljno - rekao je Milojević.

Njegov kolega iz Liverpula Jirgen Klop, koji u Beograd nije poveo Džerdana Šaćirija kako bi izbegao političke konotacije, ističe da je njegov tim dovoljno iskusan i kvalitetan da se izbori u bučnom ambijentu.

- Moramo da budemo spremni za borbu i veliku utakmicu, mi smo Liverpul i znamo šta to znači. Siguran sam da će moji igrači na pravi način reagovati. Beograd pravi sjajnu atmosferu, ali ne bojimo se ''Marakane" - rekao je Klop. Utakmica 4. kola Lige šampiona između Crvene zvezde i Liverpula igra se večeras na stadionu "Rajko Mitić" od 18.55, a dva sata kasnije u istoj C grupi Napoli čeka Pari Sen Žermen.

#Crvena Zvezda

#Sport

#fudbal

'