AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde večeras u 18.55 časova dočekuju Liverpul u drugom spektaklu u Beogradu ovosezonske Lige šampiona.

Pred početak drugog dela takmičenja prvak Srbije ima jedan bod, osvojen baš na svom terenu protiv Napolija (0:0), a sada će zadatak biti još teži jer dolazi vicešampion Evrope i jedan od najvećih favorita za osvajanje "ušatog trofeja".

Navijači Crvene zvezde imaju velika očekivanja, i nadaju se da bi baš kao i protiv Napolija, u Beogradu mogli da izvuku barem bod, ako već ne mogu pobedu.

- Svaka atmosfera na terenu fudbaleru mnogo znači, očekujem divan ambijent. Moramo biti realni, i priznati da je Liverpul u sportskom aspektu mnogo kvalitetniji, ali igrači moraju da daju sve od sebe i da igraju disciplinovano - rekao je gostujući u Novom jutru bivši fudbaler Crvene zvezde Slobodan Marković, dodajući da veliki timovi ne paštaju greške već gledaju da svaku situaciju okrenu u svoju koristi.

Foto: TvPink Printscreen

Marković isitče da je veliki uspeh stići do ovakve prilike, i naglašava da je ovo počak i svakako velika stvar za klub i Srbiju.

- Kontinuitet je jako bitan i nadam se da će kontinuitet ipak doći - dodaje Marković.

Jovano Kule Aćimović, bivši fudbaler i potpresednik FK Crvena zvezda, naglašava da “ne treba zaboraviti kroz šta smo sve kao država i sport prošli, i sve to treba ceniti”.

- Potpuno je normalna razlika između tog velikog, evropskog fudbala i ovog našeg. Ja bih samo skrenuo pažnju da ne bi se desilo prvi put da slabiji pobedi jačeg. Sa nekoliko omladinaca jednom smo izbacili Real Madrid, tako da je sve moguće. Svkako ovoj deci treba čestitati - ističe Kule Aćimović, dodajući da večerašnju utakmicu treba shvatiti “ kao svaku utakmicu”, i da fudbaleri ne treba da razmišljaju o tome sa kim igraju.

- I oni su od kosti i mesa, treba malo uključiti pamet i srce. Da ne podležu panici nikako - smatra Jovan Kule Aćimović.

Marković naglašava da 27 godina se nije igralo ovako veliko takmičenje.

- Nije ni sramota izgubiti, tu su timovi koji pretenduju da budu prvaci. Kada igrate u tako kvalitetnoj grupi, sa jakim timovima, moramo da budemo realni i da shvatio da je velika stvar što smo se samo plasirali - smatra Marković, dodajući da svakako velika očekivanja postoje.

Kako kaže Đerdan, Šaćiri jeste ozbiljan igrač Liverpula.

- Njima nije problem da Šaćiri ne igra danas, već neki drugi put - objašnjava Marković.

Jovan Kule Aćimović smatra da je i sreća važan faktor za večerašnju utakmicu.

- Dobro je što Šaćiri ne igra, Beograd se pokazao kao sjajan domaćin, a ako nas i sreća pogleda možemo se nadati i pozitivnom rezultatu - smatra Kule Aćimović.

Foto: TvPink Printscreen

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#fudbal

'