AKTUELNO

Trener fudbalera Vojvodine Dragomir Okuka rekao je danas da njegovu ekipu protiv Radnika očekuje teža utakmica nego što je to bio slučaj protiv Sindjelića i Dinama.

- Ovo nam je treća utakmica u nizu za osam dana. Dve smo uspešno prošli, ali ta treća je po pravilu najteža, kako zbog činjenice da je poslednja u nizu, tako i zbog toga što nas, po mom mišljenju, očekuje najteži protivnik - rekao je Okuka na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Vojvodine sutra dočekuju ekipu Radnika iz Surdulice u utakmci 14. kola Super lige Srbije.

Vojvodina je posle 13 odigranih kola na osmom mestu na tabeli domaćeg šampionata sa 18 bodova, dok je Radnik na 14. poziciji sa 12.

- Radnik je dobra ekipa, koja je promenila trenera i konsolidovala se. U prošlom kolu su pobedili Čukarički, pre toga uzeli bod Napretku u Kruševcu, ranije su pobedili i Partizan... Znamo da nas čeka izuzetno težak meč i zato će nam biti potrebno mnogo strpljenja, borbe, agresivnosti i igre, kako bismo na pravi način završili ovaj ciklus od tri utakmice - rekao je Okuka.

Nepovoljna okolnost po Vojvodinu pred ovaj meč je moguć izostanak veziste Ezea Vinsenta, dvostrukog strelca u pobedi nad Dinamom.

- Još ne znamo šta će biti sa Ezeom i ukoliko ne bude igrao, to će biti hendikep za nas, jer je konačno počeo da daje golove. Posle dužeg vremena, zabio je dva gola na prošlom meču, ali se i povredio. Danas je bio na snimanju, pa ćemo na treningu videti kakav je stepen povrede. Taman kad pomislimo da smo se rešili povreda i da su se svi vratili u tim, iskoči nešto novo, ali to je sastavni deo posla kojim se bavimo - rekao je Okuka.

Trener Vojvodine je naveo i da još nije nije odlučio ko će zameniti Vinsenta u postavi ako on ne bude mogao da zaigra.

Okuka je istakao i da loše stanje terena na "Karadjordju" utiče na to da igra njegovog tima ne bude onakva kakvu želi.

- Što se tiče terena, svi bismo voleli da je bolji, jer na ovakvom je teško igrati, posebno igračima da kontrolišu loptu. No, kakav je nama, takav je i protivniku. Da je bolji, igralo bi se lepše i brže, sa manje grešaka, te se nadamo da će uskoro biti kao što je bio nekada, odnosno jedan od najboljih u zemlji. Do tada, treba i publika da ima strpljenja i da zna da je dosta grešaka u igri uzrokovano upravo lošim terenom - rekao je Okuka.

Utakmica Vojvodina - Radnik igra se sutra od 16.00 na "Karadjordju".

#Dragomir Okuka

#FK Vojvodina

'