AKTUELNO

Fudbalski klub Crvena zvezda zvanično je podneo tužbu u Parizu zbog klevete i narušavanja ugleda kluba protiv svih koji su pisali o navodnom nameštanju utakmice Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena u Parizu.

- Fudbalski klub Crvena zvezda je šokiran neverovatnim optužbama o navodnom nameštanju meča s Pari Sen Žermenom 3. oktobra 2018. godine. Apsolutno nema dokaza koji podržavaju ove optužbe koje su očigledno rezultat anonimne i zlonamerne dojave - navodi se u saopštenju Advokatske kancelarije iz Pariza koja zastupa Zvezdu.

Kako se navodi, crveno-beli su angažovali advokate Erika Dipon Moretija i Antoana Vea i podneli tužbu zbog klevete, a sve u cilju indentifikacije i kažnjavanja odgovornih za lažne optužbe.

- FK Crvena zvezda je spremna da u potpunosti sarađuje sa istražnim vlastima. Klub sa najviše osvojenih titula prvaka Srbije i osvajač Lige šampiona iz 1991. godine (dok je to takmičenje imalo drugi naziv). Crvena zvezda namerava da brani svoju čast, kao i čast svoje uprave, igrača i navijača i ponovo potvrđuje posvećenost fudbalskim vrednostima i integritetu sporskih takmičenja - zaključuje se u saopštenju.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde završena je sa 6:1 za pariski klub, a ugledni list "Ekip" preneo je da je francusko tužilaštvo pokrenulo istragu, jer je navodno jedan funkcioner srpskog kluba pokušao da uplati pet miliona evra na poraz od pet golova razlike.

#Crvena Zvezda

'