AKTUELNO

Trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević preuzeo je na sebe odgovornost posle poraza od Pari Sen Žermena (6:1) u Ligi šampiona i poručio da je njegov tim mogao bolje, ali i da bi meč u Parizu mogao da bude prava lekcija.

Zvezda je na "Parku prinčeva" doživela najteži poraz u Evropi posle 55 godina, identičan kao protiv poljske Polonije u Intertoto kupu.

- Ovo je vrhunski nivo. Neko sam ko nikad nije bezao od odgovornosti, sigurno možemo bolje. Bili smo fascinirani, ovo je za nas lekcija. Ako je ovo cena da budemo bolji, biće mi drago - rekao je Milojević na konferenciji za medije posle meča.

On je priznao da mu ne prija poraz, naglašavajući da ne voli da gubi.

- Treba izvući dosta dobrih pouka i što više dobrih stvari za budućnost, jer smo videli trendove savremenog fudbala. Videli smo jednu ekipu koji smo do pre nekoliko godina mogli da gledamo samo na TV ekranima, a sada smo igrali protiv nje -

Milojević nije želeo da beži od odgovornosti, ali i istakao je da ne treba da se sudi nakon ubedljivog poraza.

- Ako se shvati tragično poraz spreman sam šta god, tu sam, sve što se tiče uprave. Desilo se šta se desilo... Uradili smo puno ulaskom u Ligu šampiona, napravili smo puno pozitivnih stvari i moji igrači su profesionalci, moraju da nauče iz poraza -

Izneo je i niz pohvala na račun trostrukog strelca Nejmara.

- Jedan od najboljih igrača trenutno na svetu. Bilo bi nekorektno njega izdvojiti, ali je bio ovaj put taj koji je i davao golove, i asistirao. Igrač je top klase i jako je teško igrati protiv njega - zaključio je on.

U narednom kolu LŠ crveno-beli gostuju Liverpulu 24. oktobra.

#Crvena Zvezda

#Vladan Milojević

'