AKTUELNO

Jedan od najboljih fudbaler sveta, Portugalac Kristijano Ronaldo, demantovao je danas optužbe za silovanje, ističući da mu je savest čista i da će mirno da sačeka rezultate istrage.

- Snažno demantujem optužbe. Silovanje je odvratan zločin koji se protivi svemu u šta verujem i šta jesam. Odlučan da skinem ljagu s mog imena, odbijam da hranim medijski spektakl ljudi koji nastoje da se promovišu na moj račun. Čista savest će mi omogućiti da mirno sačekam rezultate bilo koje istrage - napisao je Ronaldo (33) na Tviteru.

Ronaldo je poruku objavio i na portugalskom i na engleskom jeziku. Američka policija zvanično je otvorila istragu protiv Ronalda zbog navodnog silovanja Amerikanke Ketrin Majorga 2009. godine u jednom hotelu u Las Vegasu.

Majorga je nedavno u razgovoru za nemački "Špigl" optužila zvezdu Juventusa da ju je 13. juna 2009. godine silovao u svom apartmanu u Las Vegasu.

Kako je navela, Ronaldo joj je godinu dana kasnije isplatio 375.000 dolara za ćutanje, ali se ona osam godina kasnije predomislila i odlučila da ga tuži. "Slučaj je ponovo otvoren u septembru 2018. godine. Ova istraga je u toku i za sada neće biti otkriveni novi detalji o njoj", navodi se u saopštenju policije Las Vegasa.

#Cristiano Ronaldo

'