AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su u Pariz, gde će sutra odigrati utakmici 2. kola Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena.

- Svi se radujemo teškom gostovanju Pari Sen Žermenu. Možemo da očekujemo jednu jaku utakmicu, zato ćemo se pripremiti maksimalno i daćemo sve od sebe - rekao je Zvezdin defanzivac Miloš Degebnek.

Reprezentativac Australije smatra da bi bilo sjajno kada bi odbrana, baš kao na startu protiv Napolija, sačuvala mrežu.

- Bilo bi lepo da ne primimo gol i u Parizu, ali biće teško. PSŽ je jedna posebna ekipa i verujem da ćemo uraditi najbolje što možemo da sačuvamo mrežu. Očekujem dobru atmosferu, stadion "Park prinčeva" je kapaciteta skoro 50.000 mesta i nadam se da će biti lep ambijent.

Zvezdin vezista Goran Čaušić istakao je da je odlazak u goste jednoj od najboljih ekipa na svetu i mesto u Ligi šampiona ostvarenja sna.

- Svi smo želeli da odmeravamo snage sa najjačim protivnicima i zaista sam ponosan na ove momke što smo uspeli u tome. Naše je da damo maksimum na terenu i da pokažemo kvalitet koji sigurno posedujemo. Lepota fudbala je upravo u tome što se rezultat nikad ne zna unapred - rekao je Čaušić.

Zvezdin vezista veruje da agresivnom igrom crveno-beli mogu da ostvare povoljan rezultat.

- Za mene je ovo ostvarenje sna, sa voljenim klubom igram Ligu šampiona. Zaista je lep osećaj i radujem se svakoj novoj utakmici u najjačem evropskom takmičenju. Svi nas pitaju kako igrati protiv Pari Sen Žermena. Sigurno neće biti lako, imaju odlične igrače, ali moramo da uđemo jako i u utakmicu. Kompaktnom i agresivnom igrom možemo da dođemo do povoljnog rezultata. Iz kontri ćemo tražiti svoju šansu - poručio je Čaušić.

Raspored sutrašnjih mečeva 2. kola Lige šampiona:

A grupa: Atletiko Madrid - Briž, Borusija Dortmund - Monako. Tabela: Atletiko Madrid 3, Borusija Dortmund 3, Mionako 0, Briž 0. B grupa: PSV - Inter, Totenhem - Barselona. Tabela: Barselona 3, Inter 3, Totenhem 0, PSV 0. C grupa: PSŽ - Crvena zvezda, Napoli - Liverpul. Tabela: Liverpul 3, Crvena zvezda 1, Napoli 1, PSŽ 0. D grupa:Lokomotiva Moskva - Šalke, Porto - Galatasaraj. Tabela: Galatasaraj 3, Porto 1, Šalke 1, Lokomotiva Moskva 0.

#Crvena Zvezda

#Miloš Degenek

'