AKTUELNO

Žoze Murinjo nije ljubitelj Jang Bojsa... Portugalac je posle meča koji je Mančester junajted dobio u gostima, osuo paljbu na veštački teren.

- Sada mogu da kažem - ne razumem kako najjače klupsko takmičenje može da se igra na terenu sa veštačkom travom. Neki se, opravdano, plaše povreda. Neki od igrača su nakon laganog treninga osećali bolove u leđima, u skočnim zglobovima. Nije lako, posebno igračima koji nisu naviknuti na takve uslove. Postoji i neki strah od ulaska u duel, igrači su navikli na perfektne terene u Engleskoj, terene koji su uvek dovoljno nakvašeni ako nema kiše. Fudbal je lepši na travnatim terenima - rekao je Murinjo.

On je zadovoljan što je njegov tim slavio na ovom susretu.

- Obavili smo posao. Nije bilo fenomenalno, ali bilo je dovoljno dobro. Oni su snažna, složna ekipa koja zna šta hoće. Nakon prvog gola imali smo kontrolu nad utakmicom. Pokušali smo i uspeli da postignemo golove kako bismo bili mirniji u drugom poluvremenu. Važno nam je što smo pobedili jer će verovatno svi u grupi osvojiti po šest bodova protiv Jang Bojsa. Sada nas čekaju važni mečevi protiv Valensije i Juventusa, oni su dobri rivali - zaključio je Portugalac.

#Žoze Murinjo

'