AKTUELNO

Mitar Mrkela, sportski direktor FK Crvena zvezda izjavio je da je za sve potreban period adaptacije i da veruje da Zvezda imam dobar kvalitet, kao i da veruje da će kako takmičenje Lige šampiona odmiče igrači pokazivati sve bolju i bolju igru.

Mrkela  je rekao za Novo jutro Televizije Pink da Zvezde dugo nije bilo u evropskim takmičenjima, a da su sada došli do Lige šampiona i da se u fudbalu nikad ne zna konačan pobednik.

- Prošle godine smo se posle dužeg vremena plasirali u Ligu Evrope, ove godine prvi put u istoriji, posle 27 godina smo zaigrali u najjačem takmičenju koje se zove Liga šampiona. Objektivno, mi jesmo autsajderi u toj grupi, u odnosu na sve parametre, na iskustvo igranja na ovako velikom takmičenju, po budžetu sa kojima se raspolaže - izjavio je Mrkela.

Foto: TvPink Printscreen

Kako dodaje, fudbal je igra u kojoj se nikad ne zna konačan pobednik.

- Mi smo izašli hrabro, videlo se da je Napoli kvalitetna ekipa, da imaju mnogo veće iskustvo igranja na ovakvom takmičenju. Kako je utakmica odmicala naši igrači su shvatili da niko nije bauk i da možemo da se takmičimo sa svima. Na kraju nas je i Bog nagradio sa tim bodom, koji je veoma značajan za Crvenu Zvezdu - ocenio je Mrkela.

On je rekao da su atmosfera i ambijent na utakmici sa Napolijem bili sjajni.

- Ja sam dugo igrao u Crvenoj Zvezdi, posle toga bio funkcioner i zaista, ovakvo nešto se ne pamti. Treba pohvaliti publiku, zaista su bili na nivou, to je bilo jedno pravo sportsko navijanje, bez jednog jedinog incidenta. To je bilo jedno kompletno lepo veče za navijače Crvene zvezde - kazao je Mrkela.

Foto: Tanjug

Kako dodaje, svi igrači su odigrali maksimalno i to je ono što je najvažnije.

- Mi smo izračunali da smo prošle sezone u Ligi evrope i sada u kvalifikacijama Lige šampiona, zajedno sa utakmicom sa Napolijem, odigrali 25 jakih evropskih utakmica i to je jedno značajno iskustvo i ne bi ovaj tim mogao na ovaj način da se suprotstavi Napoliju na ovaj način da nije bilo tog iskustva u Evropi tokom prošle sezone - izjavio je Mrkela i dodao:

Verujem da mi imamo dobar kvalitet i verujem da će kako takmičenje odmiče naši momci pokazivati sve bolju i bolju igru. Dakle, potreban je jedan period adaptacije i mislim da ćemo ostale utakmice odigrati na drugačiji način - kazao je Mrkela.

Komentarišući grupu u kojoj se našla Zvezda, on je rekao da čim se žreb obavio, znalo se da smo dobili jednu od najtežih grupa.

- PSG je godinama u velikom usponu, troši ogromne sume novca za dovođenje najboljih igrača i ima ambiciju da se popne na krov Evrope. Imamo Liverpul, koji je jedan od najvećih klubova na svetu i na putu povratka tamo gde im je po istoriji mesto - ocenio je Mrkela i dodao da je Napoli izvanredna ekipa.

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#Mitar Mrkela

'