AKTUELNO

Trener fudbalera Napolija Karlo Anćeloti istakao je da se nada da će mu treći dolazak u Beograd, na meč sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona, biti pođednako uspešan.

- Sa Milanom sam bio u Beogradu 1988. godine, sećam se magle, kao i 2006. kada smo se kvalifikovali u Ligu šampiona, a onda i postali prvaci Evrope. Teška nam je grupa sada, ali gledamo samo kako da prođemo u nokaut fazu Lige šampiona. Bitno je da igramo kako znamo - rekao je Anćeloti pred velikim brojem novinarskih ekipa na stadionu "Rajko Mitić".

Italijanski stručnjak, tri puta osvajač "ušatog trofeja", sa setom je govorio o Zvezdinom timu iz 1988. godine.

- Bila je vrlo teška utakmica, Zvezda je imala fantastične igrače, to je bilo moglo da bude finale. Sećam se i naseg poništenog gola - rekao je harizmatični Italijan, malo pre nego što će mu zazvoniti telefon usred pitanja novinara.

Prema njegovim rečima o kvalitetu sadašnjeg tima Crvene zvezde dovoljno govori da je eliminisao Salcburg.

Svi kažu da imamo najtežu grupu u Ligi šampiona. Zvezda igra odlično u prvenstvu i eliminisala je Salcburg, koji je bio sjajan prošle sezone u Ligi Evrope".

Odlični štoper Napolija Kalidu Kulibali svestan je teškog gostovanja Crvenoj zvezdi u vrućoj atmosferi.

- Biće teško, navijači su Zvezdin 12. igrač, a to zna i trener Anćeloti. PSŽ i Liverpul su favoriti, ali je Crvena zvezda jaka na svom epskom stadionu. Uradićemo sve da pobedimo i kasnije prođemo grupu - kaže Senegalac.

Kulibali dođe da se ne probojava ni ambijenta, a ni tima šampiona Srbije.

- Mene nista ne plaši. Ne smemo da se igramo jer je veliki ulog. Znamo kakvi su navijači Zvezde, imamo isto tako snažnu podršku u Napulj i isto je gostima i na San Paolu - zaključio je Kulibali.

Utakmica C grupe Lige šampiona između Crvene zvezde i Napolija igra se sutra na rasprodatom stadionu "Rajko Mitić" od 21 sat.

#Crvena Zvezda

#FK Napoli

#Karlo Anćeloti

#Liga šampiona

'