AKTUELNO

Utakmicama osmog kola predstojećeg vikenda se, posle reprezentativne pauze, nastavlja takmičenje u fudbalskoj Super ligi Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju Radnik iz Surdulice, Partizan gostuje Proleteru u Novom Sadu, dok se derbi meč kola igra danas u Nišu gde će domaći Radnički ugostiti Vojvodinu predvodjenu novim trenerom Dragomirom Okukom.

Radnički je sezonu počeo sa četiri pobede, uz dva remija i jedan poraz, pa sa 14 bodova trenutno zauzima drugo mesto na tabeli, dok je Vojvodina sedma sa devet osvojenih bodova.

Utakmica se igra od 18.30 na niškom Čairu.

Lider šampionata i aktuelni šampion, ekipa Crvene zvezde dočekaće sutra od 20.30 Radnik iz Surdulice.

Ekipi Vladana Milojevića će ta utakmica poslužiti kao generalna proba pred debi u Ligi šampiona, pa će crveno-beli svakako želeti da na najbolji mogući način najave meč protiv Napolija, ali i da nastave niz pobeda u domaćem šampionatu.

Zvezda je u šest do sada odigranih prvenstvenih utakmica upisala isto toliko pobeda, pa je sa 18 bodova prva na tabeli. S druge strane, Radnik je na 13. poziciji sa sedam bodova.

Fudbaleri Partizana sutra od 16.00 gostuju Proleteru u Novom Sadu. Crno-beli su treći na tabeli sa 13 bodova i jasno je da su favoriti protiv novajlije u ligi koji je osmi sa osam bodova na svom kontu.

Poslednji meč osmog kola Super lige Srbije igraće se na Dušanovcu gde će domaći Voždovac dočekati gradskog rivala, ekipu Čukaričkog. Voždovac je, posle osam odigranih kola, deveti na tabeli sa osam bodova, dok je ekipa s Banovog brda četvrta sa sa četiri boda više.

Utakmica se igra u nedelju od 19.00.

Parovi 8. kola Super lige:

Petak: Radnički Niš - Vojvodina (18.30) Subota: Proleter - Partizan (16.00) Dinamo - Rad (19.00) Mačva - Zemun (20.00) Bačka - Mladost (20.00) Crvena zvezda - Radnik (20.30) Nedelja: Spartak - Napredak (16.00) Voždovac - Čukarički (19.00)

#Crvena Zvezda

#Superliga Srbije

'