AKTUELNO

Fudbalski klub Crvena zvezda reagovao je na izjavu kapitena reprezentacije Srbije Aleksandra Kolarova i poručio da Fudbalski savez preko njega pokušava da omalovaži uspehe posle plasmana u Ligu šampiona.

Kolarov je juče, na okupljanju reprezentacije u Staroj Pazovi, upitao zašto su fudbaler Crvene zvezde Filip Stojković i Adam Marušić izabrali da igraju za Crnu Goru, iako su Srbi, i izneo mišljenje da bi trebalo da imaju više vere u svoje kvalitete.

- Crvena zvezda je oduvek bila uz srpsku reprezentaciju, podržavali smo naš nacionalni tim ko god da je igrao u njemu i bez obzira ko je bio na čelu Saveza, bio to nekada Tomislav Karadžić ili sada Slaviša Kokeza. Pozivali smo navijače uvek na podršku našem timu, a sa druge strane FSS ne preza ni od čega da podmetne klipove u Zvezdine točkove. Da je tako govori i činjenica da to sada rade i preko kapitena nacionalnog tima - navodi se u saopštenju crveno-belih.

Kako ističu sa "Marakane", FSS-u uspeh toliko smeta da sada napada fudbalere Crvene zvezde pojedinačno.

- Krivi su sada što igraju dobro i što ih javnost vidi i želi i u dresu Srbije. Međutim, FSS to smeta, pa ih kapiten Srbije bez ikakvog povoda i razloga omalovažava.

Iz Zvezde dodaju da je Stojković bez dileme najbolji srpski desni bek, ali da ga upravo FSS nije želeo u trenutku kada ga je zvala "srpska bratska republika - Crna Gora".

- Igrače koji direktno doprinose napretku srpskog fudbala jer njihovim pobedama i naš fudbal stiče bodove u Evropi i klubovi i liga napreduju, sada degradiraju u sopstvenoj nemoći da obraduju srpsku fudbalsku javnost onako kako su to Zvezda, odnosno njeni igrači učinili.

Dalje navode da im Zvezda neće dozvoliti da omalovažavaju i da će štititi svoje fudbalere.

- Umesto da se bave sobom i potrude kako da na Zvezdinom uspehu steknu važna iskustva i javno čestitaju Zvezdi istorijski uspeh, FSS preko svog kapitena omalovažava uspeh našeg kluba. Zaštiti ćemo naše igrače uvek i svuda, reprezentaciji Srbije ćemo takođe uvek želeti uspeh i pobede, a Zvezda će, sigurno, kao i poslednjih godina nastaviti da donosi radost srpskim navijačima - zaključuju iz redova šampiona Srbije.

#Aleksandar Kolarov

#Crvena Zvezda

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

'