AKTUELNO

Crvena Zvezda. Ime koje odjekuje sa nostalgičnom rezonancom. Posle 26 godina odsustva, šampioni Srbije konačno su se vratili u grupnu fazu Lige šampiona, počinje svoj tekst o Crvenoj zvezdi britanski list Gardijan.

Ovak list podseća da je Zvezda u grupnoj fazi elitnog takmičenja evropskog fudbala učestvovala 1992. godine, prve godine turnirskog i revidiranog - ali ne i aktuelnog formata.

Gardijan piše da je Crvena zvezda zbog sankcija i krvavog balkanskog sukoba bila prisiljena da igra svoje domaće utakmice izvan nekadašnje jugoslovebnske lige. Poraz protiv Anderlehta u trileru sa pet ciljeva značio je za ekipom Siniše Mihajlović, Darko Pančeva i Mitka Stojkovskog iza Sampdorije, koji su se plasirali u finale gde su izgubili od Barselone.

Gardijan se u svom tekstu podseća uspeha Crvene zvezde koja je tada pokorila celu Evropu. U svojim natpisima govore i o uspehu ovog tima koji je prošao u grupnu fazu Lige šampiona.

- Crvena zvezda je do ovogodišnje grupne faze došla kroz teške utakmice. Nakon što su u prvom preliminarnom kolu održali lekciju FK Spartaku, prešli su na litvansku ekipu Suduva, pre nego što su pobedili slovačkog šampiona Spartak Trnava, kako bi uspostavili pobednički niz odigrali su i utakmicu sa Red Bullom Salzburg, piše Gardijan i dodaje:

Gardijan opisuje i utakmicu protiv Salzburga i navode da je Zvezda bila na ivici od slanja u Ligu Evrope.

Oval list se osvrnu kritički na navijače Zvezde govoreći da srpski huligani ostaju među najvažnijim u Evrop. Kako pišu Delije, sa ponosom tvrde da su najgori od najgorih. Gardijan nije propustio priliku da u svom tekstu pomene i da je vođa navijača bio Željko Ražnatović Arkan.

Gardijan tekst završava da će sada nova generacija, kako kažu, "uglavnom nepoznatih igrača Crvene zvezde testirati sebe protiv evropske elite".

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#fudbal

'