AKTUELNO

Utakmica sa Spartakom iz Trnave za nas je utakmica sezone jer može da nam obezbedi jesen u Evropi, poručuju za Informer fudbaleri Crvene zvezde Vujadin Savić, Filip Stojković i Milan Borjan

Crveno-beli će u utorak u 20 i 30 na "Marakani" odmeriti snage sa Slovacima u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Revanš je sedam dana kasnije u Trnavi, a pobedniku će biti zagarantovano mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Tamo će završiti svi timovi koji ispadnu u plej-ofu za Ligu šampiona.

Žreb za plej-of LŠ biće obavljen već danas (12.00) u Nionu, tako da će crveno-beli znati ko će im biti potencijalnu rival na poslednjoj prepreci ka eliti.

Nema slabih

Ipak, u redovima srpskog šampiona fokusirani su isključivo na duele sa Trnavom. Prema rečima Vujadina Savića, bilo bi dobro da i navijači shvate da je ovo za Zvezdu izuzetno važan meč.

- Želja mi je da prođemo Trnavu jer nam je to bukvalno utakmica sezone. Ukoliko prođemo, zagarantovano nam je učešće u grupnoj fazi Lige Evrope. Nakon toga, ko god da dođe, dobro je došao. Nijedan protivnik nije slab, ali ni toliko jak da se ne može igrati s njim. Nadam se samo da će i navijači prepoznati koliko nam je važan duel sa Slovacima i da će stadion biti pun. Razumem da je leto i da su godišnji odmori, ali ovo nam je baš bitno - rekao je Savić.

Slično razmišlja i Stojković, s tim da se on osvrnuo malo direktnije na današnji žreb. Ipak, i desni bek smatra da je Trnava ove sezone ono što je prošle godine za Zvezdu bio Krasnodar, dakle ključni meč.

- Nemam neku posebnu želju, sve su to ekipe približnog kvaliteta. Eto, možda bih voleo pobednika duela Seltik - AEK. Mada, ukoliko mi budemo dobri kao što znamo, svejedno će nam biti ko je sa druge strane. Ipak, da bismo uopšte došli do plej-ofa, moraćemo da prođemo Trnavu. Trijumfom u tom dvomeču završavamo veliki posao, jer bi nam grupa bila zagarantovana - jasan je Stojković.

Opet vreba Apoel

Golman ekipe sa "Marakane" Milan Borjan takođe naglašava da pre prolaska Trnave nema smisla govoriti o plej-ofu.

- Kako da pričam o plej-ofu, kad još ni 3. kolo nismo prošli? Zna se kako Zvezda igra. Imali smo i prošle sezone neke rivale koji su bili favoriti, pa smo prolazili dalje. Voleo bih samo da nas navijači podrže sad u utorak protiv Trnave, jer to nam je najvažniji meč. Samo ako to prođemo, obezbedićemo plej-of, što jedva čekamo i mi i svi ljubitelji Crvene zvezde - zaključio je Borjan.

Ukoliko Zvezda ispadne od Trnave, ići će u plej-of za plasman u Ligu Evrope. Tamo bi bila povlašćena, pa bi joj potencijalni rivali bili jermenski Alaškert ili rumunski Kluž, ljubljanska Olimpija ili Helsinki iz Finske, Irski Kork Siti ili norveški Rozenborg i Hapoel Ber Ševa iz Izraela ili kiparski Apoel.

POTENCIJALNI PROTIVNICI ZVEZDE U PLEJ-OFU LŠ

Salcburg - Škendija (pobednik dvomeča) PSV Seltik - AEK (pobednik dvomeča) Astana - Dinamo Zagreb (pobednik dvomeča) POTENCIJALNI PROTIVNICI ZVEZDE U PLEJ-OFU LE Alaškert - Kluž Olimpija - Helsinki Kork Siti - Rozenborg Hapoel Ber Ševa - APOEL

#Crvena Zvezda

#Liga šampiona

#fudbal

'