AKTUELNO

Odmah posle utakmice u Litvaniji, u Humskoj je odlučeno da se ekipa poveri bivšim igračima, koji su uveliko u trenerskim vodama, Zoranu Bati Mirkovićuni Gordanu Petriću.

Nakon pobede u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope nad Trakaijem, posle kog su crno-beli otišli korak dalje, po svemu sudeći doći će i do promene u stručnom štabu vicešampiona Srbije.

Miroslav Đukić je dva puta do sada bio šef stručnog štaba Partizana, prvi put 2007. godine, a onda i 2017. je ponovo dobio šansu. Poslednjih par meseci navijači su bili izuzetno nezadovoljni partijama svojih ljubimaca, zbog čega je nekoliko puta još uvek strateg crno-belih, dobijao povike "Đukiću, odlazi", na šta je on odgovarao da samo radi svoj posao i da se trudi da se nosi sa pritiskom.

Bivši as Partizana – Zoran Bata Mirković, novi je šef stručnog štaba crno-belih, a na to mesto dolazi sa pozicije prvog asistenta Ljubiši Tumbakoviću u nacionalnoj selekciji Crne Gore. Pored njega, kao pomoćni trener radiće i Gordan Petrić, takođe nekadašnji fudbaler, a zatim i funkcioner Partizana, prethodnih godina trener u Prvoj i Superligi Srbije.

Posle završetka bogate igračke karijete Zoran Bata Mirković je sa još nekolicinom bivših partizanovih igrača (Petrić, Tomić, Rašović, Saša Ilić, Bojan Zavišić, Ristić) krenuo u trenersku školu. Prvi samostalni posao je dobio u prvoligašu Sinđeliću, gde je radio kao pomoćnik, a zatim nasledio – Gordana Petrića! Sve vreme Mirkovićevog rada, posao mentora je obavljao Ljubiša Tumbaković. Kada je iskusni stručnjak dobio posao u reprezentaciji Crne Gore, pozvao je sa sobom i Mirkovića, koji mu je prvi asistent već dve godine.

O igračkoj karijeri Mirkovića ne treba trošiti reči. Pored Partizana, branio je boje RadničkogSvilajnac, Rada, Atalante, Juventusa, Fenerbahčea, odakle se vratio u Humsku i završio karijeru. Bio je standardni reprezentativac ugoslavije, odnosno Srbije i Crne Gore nešto kasnije... Obavljao je kratko i funkciju potpredsednika Partizana, ali nije mogao da se “uklopi” sa Draganom Đurićem, pa je podneo ostavku.

Što se Gordana Petrića tiče, njegovo trenersko iskustvo je veće od Mirkovićevog, jer je pored pomenutog Sinđelića radio samostalno u Bežaniji, Zemunu, Čukaričkom i Radu, a bio je i asistent Ljubinku Druloviću tokom kratkog mandata u reprezentaciji Srbije.

Kao igrač, branio je boje OFK Beograda, Partizana, Dandi junajteda, Glazgov Rendžersa, Kristal Palasa, AEK, Hartsa i kineskog Sičrana. Bio je i reprezentativac stare Jugoslavije, ali i član čuvene čileanske generacije, koja je osvojila Svetsko prvenstvo.

Posle igračke karijere je obavljao posao generalnog sekretara crno-belih, gde je nasledio Žarka Zečevića, a zatim je imenovan i za potpredsednika kluba. Otišao je iz Partizana odmah posle Mirkovića, takođe zbog bivšeg predsednika Dragana Đurića, a ubrzo je to učinio i Ivan Tomić, samo sa mesta sportskog direktora.

#FC Partizan

#Miroslav Đukić

#Utakmica

'