AKTUELNO

Fudbaleri Partizana igraju večeras protiv litvanskog Trakaija sa željom da ostvare pobedu bez primljenog gola u Beogradu u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Crno-beli su uspešno prebrodili prvu prepreku - Rudar iz Pljevalja (3:0, 3:0), ali su potom napravili lošu uvertiru za Trakai porazom na startu Superlige u Surdulici od Radnika (1:0).

Trener Miroslav Đukić zato smatra da bi trijumf nad litvanskim predstavnikom, za koga je izrazio veliki respekt, zalečio rane iz Surdulice.

- Svi želimo da pobedom izbrišemo neočekivan poraz u Surdulici, koji nas je poljuljao. Verujem da je ekipa spremna da se "prešalta" i trijumfom vrati na pravi kolosek. Zadovoljila bi nas pobeda bez primljenog gola - rekao je Đukić i priznao da mnogi sumnjaju u Partizan posle poraza od Radnika, ali da u klubu nema sumnji.

Fudbaler Partizana Danilo Pantić očekuje defanzivnu postavku Trakaija.

- Daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu. Verovatno nas čeka zatvorena odbrana, pretiće iz kontri i moramo da budemo spremni na to. Videli ste i da je Crvena zvezda juče na vreme otvorila Litvance, da nije sigurno bi bilo problema - naveo je mladi vezista.

Problem Đukiću prave povrede napadača, pa u sastavu neće biti Ognjena Ožegovića, Nemanje Nikolića i Zorana Tošića. Prva utakmica 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Trakaija igra se večeras od 20.30 na stadionu u Humskoj.

Srbija ima još dva predstavnika u istoj rundi kvalifikacija za LE, niški Radnički gostuje u Tel Avivu ekipi Makabija (19 sati), čiji je trener Vladimir Ivić, a golman Predrag Rajković, dok subotički Spartak u Novom Sadu dočekuje Spartu iz Praga (20.45), za koju igra bivši njegov igrač Srđan Plavšić, Vukadin Vukadinović i Mihailo Ristić.

#FK Partizan

#Partizan

#fudbal

'