AKTUELNO

U Hrvatskoj je objavljena fotografija predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović zajedno sa izvršnim direktorom Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damirom Vrbanovićem, zbog koje je hrvatska javnost žustro reagovala.

Fudbaleri Hrvatske su trijumfom protiv Rusije posle boljeg izvođenja penala prošli u polufinale Svetskog prvenstva i na taj način su oduševili celu naciju. Iako su izabranici Zlatka Dalića bili heroji, u drugi plan ih je bacila predsednica Kolinda Grabar Kitarović.

Naime, njen ludi ples u loži stadiona u Sočiju nije prošao neopaženo, već je bilo potpuno suprotno. Ona je bila tema broj jedan u svim hrvatskim, ali i regionalnim medijima, no ispostavilo se da njeno ponašanje nije baš sve oduševilo. Tačnije, ljudima je zasmetalo društvo u kom se ona nalazila.

Tako je novinar Goran Antonijević podelio fotografiju na kojoj se Kolinda Grabar Kitarović nalazi u društvu izvršnog direktora Fudbalskog saveza Hrvatske (HNS) Damira Vrbanovića i dodao je da "nema komentar" na sve to.

Hrvatski portal "Indeks" navodi da je on nepravosnažno osuđen na tri godine zbog prevare dok je bio u zagrebačkom Dinamu, pa je za novinare neshvatljivo kako je predsednica sedela s njim.

Fotografija je podeljena širom interneta, a hrvatska javnost poručila je da bi ovakva situacija bila "nemoguća u bilo kojoj drugoj državi" i da je to razlog što deo države i dalje ne navija za reprezentaciju Hrvatske, prenosi "Indeks".

#Hrvatska

#Kolinda Grabar Kitarović

'