AKTUELNO

Ovako je Svetska kuća fudbala reagovala na poklič hrvatskog asa.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) objavila je zvanično upozorenje hrvatskom reprezentativcu Domagoju Vidi, koji je uzvikivao "Slava Ukrajini" u video snimku objavljenom posle pobede "vatreni" nad Rusijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Sočiju.

Na snimku se vidi kako Domagoj Vida uzvikuje "Slava Ukrajini", a potom bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević dodaje "pobeda je za Dinamo i Ukrajinu". Vida i Vukojević igrali su zajedno u ukrajinskom klubu Dinamo iz Kijeva, podseća AP.

- Možemo da potvrdimo da je disciplinski komitet FIFA uputio upozorenje igraču Domagoju Vidi zbog njegovog video saopštenja posle utakmice između Rusije i Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu 2018 - navodi se u saopštenju FIFA.

Svetska kuća fudbala je prethodno saopštila da je pokrenula istragu zbog video snimka, a Hina je prenela da je jedna od mogućih kazni suspenzija hrvatskog reprezentativca na dve utakmice.

Foto: Tanjug AP

Vida je za ruski list Sport Ekspres rekao da je snimak trebalo da bude lična poruka.

- Nema politike u futbalu. To je šala za moje prijatelje iz Dinama iz Kijeva. Volim Ruse i volim Ukrajince - poručio je Vida.

Podsetimo, fudbalska reprezentacija Hrvatske pobedila je Rusiju posle penala 4:3 (posle 120 minuta bilo je 2:2) i plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva u Rusiji.

Pročitajte još: SKANDALOZNO! Hrvatski fudbaleri slavili uz NACISTIČKE POZDRAVE usred Sočija

#FIFA

#Hrvatska

#Utakmica

'