AKTUELNO

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Maradona rekao je danas da bi besplatno obavljao posao selektora reprezentacije te zemlje.

Argentina je u osmini finala završila takmičenje na Svetskom prvenstvu u Rusiji, porazom od Francuske 3:4, a upitan da li bi ponovo pristao da bude selektor državnog tima, Maradona je odgovorio potvrdno.

- Da, i to bih radio besplatno. Ne bih tražio ništa zauzvrat", rekao je Maradona za venecuelansku televiziju - preneo je danas Eurosport.

Maradona je kao selektor predvodio Argentinu na Mundijalu 2010. godine, kada je njegova ekipa izgubila sa 0:4 od Nemačke u četvrtfinalu.

On je od tada trenirao dva kluba u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Maradona, koji je kao predvodio Argentinu do trijumfa na Mundijalu 1986. godine, izazvao je brojne komenare tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, pošto je euforično proslavljao golove, plakao kada ih je Argentina primala i pokazivao srednji prst protivničkim igračima.

Argentina je prošlog utorka pobedila Nigeriju sa 2:1 golom Markosa Roha u 86. minutu, a Maradoni je pozlilo tokom poluvremena, pa su mu lekari ukazivali pomoć u loži.

- Ljudi misle da sam srećan, ali teško mi je u srcu. Osećam se loše pošto je, sve što smo gradili sa toliko truda, lako uništeno - naveo je bivši fudbaler Boka Juniorsa i Napolija.

Selektor Argentine Horhe Sampaoli ima ugovor sa Fudbalskim savezom do 2022. godine.

#Argentina

#Dijego Maradona

#Reprezentacija

'