AKTUELNO

Srbija je eliminisana sa Svetskog prvenstva u fudbalu nakon poraza od Brazila i rezultata 2:0.

Srpski fudbalski reprezentativci Filip Kostić i Antonio Rukavina, nakon poraza od Brazila (2:0) za kraj na Mundijalu u Rusiji, složili su se da je utakmica sa Švajcarskom odlučila put na turniru u Rusiji.

- Dali smo maksimum, igrali smo dobro, ali nismo imali sreće... Šta je tu je, idemo dalje. Brazil je favorit za osvajanje, imali smo odličnih 10 minuta, mogli do gola (šanse Mitrovića prim. aut), ali nismo uspeli - rekao je Kostić.

Poraz od Švajcarske bio je presudan, dodaje fudbaler nemačkog Hamburga.

Ispalo je da je poraz od Švajcarske odlučio. Imali smo bod u rukama, pokušali da uzmemo tri, ali smo na kraju izgubili.

Desni bek Antonio Rukavina priznao je da je Brazil zasluženo pobedio u Moskvi.

- Zaslužena pobeda Brazila, rezultat govori... Imali smo par šansi, nismo se obrukali, ali to ništa ne znači za nas i naciju. Mladi igrači su pokazali da može da se računa na njih, ostaje žal što nismo uspeli da se kvalifikujemo u osminu finala - kaže Rukavina.

Iskusni fudbaler, kao i Kostić, žali za izgubljenom utakmicom od Švajcarske.

- Imali smo plasman dalje protiv Švajcarske, ali ne možemo da vratimo vreme. Arhivirali smo ga.. Šest bodova je bila želja, nismo uspeli, ali imamo budućnost - izjavio je Rukavina, koji je završio drugi nastup na Mundijalu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić izjavio je da je zadovoljan odnosom igrača prema dresu i igrama na sve tri utakmice u Rusiji.

- Imali smo dobre periode igre, čak i na 0:0. Brazil je velika ekipa, igrači su zaslužili poštovanje za Srbiju. U sve tri utakmice smo igrali dobro, u momentima bili i bolji od protivnika, ali to je fudbal. Sasekao nas je poraz od Švajcarske. Da li sam zadovoljan? Uvek može bolje, iako mogu da budem zadovoljan odnosom - rekao je Krstajić posle utakmice.

On je dodao da je njegova ekipa pružila solidan otpor Brazilu.

Dobro smo stajali u prvom poluvremenu, osim stiuacije kod gola. To ne sme da nam se događa. Ipak, nije lako preuzimati igrače Brazila.

Vezista Dušan Tadić žali za propuštenim prilikama Aleksandra Mitrovića u drugom delu igre.

- Imali smo šanse, sve bi bilo drugačije da smo jednu iskoristili. Srbija treba da bude ponosna na nas - rekao je Tadić i složio se da je poraz od Švajcarske odlučio plasman Srbije na Svetskom prvenstvu.

Tadić je poručio da je napravljena odlična atmosfera u nacionalnom timu.

- Želeli smo najbolje, disali kao jedan, to se videlo na svakom koraku. Trudili smo se, selektor je stvorio dobar duh i atmosferu. Krivo nam je što nismo uspeli da se plasiramo u osminu finala - zaključio je on.

Pročitajte još: SVE JE GOTOVO! Brazil rešio golom iz prekida, Srbija izgubila sa 2:0

#Brazil

#Srbija

'