AKTUELNO

Novinar Zoran Ostojić, rekao je za Novo jutro, a pred današnju utakmicu odluke između Srbije i Brazila na svetskom prvenstvu u fudbalu, da naša reprezentacija ima lepe šanse kao i da Brazil nije ono što je nekada bio.

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je istragu protiv švajcarskih reprezentativaca Granita Džake i Džerdana Šaćirija zbog provokativne proslave golova protiv Srbije, ali i protiv Fudbalskog saveza Srbije (FSS) zbog uvredljivih i političkih poruka srpskih navijača.

- To je dokaz i novi primer da su Srbi uglavnom okruženi uglavnom okruženi suštinski neprijateljskom entitetima. Kod Hrvata je ustaštvo imanentno u suštini njihovog političkog bića još od polovine devetnaestog veka, kada je Ante Starčević artikulisao jedan oblik srbofobije koji ima svoj genocidni karakter i čije su krajnje posledice viđenje (1941 - 1945) , ali takođe, isti problem iako skorijeg datuma prisutan je i kod Bosansko-hercegovačkih muslimana, koji od viktimološkog mita o lažnom srebreničkom genocid prave temelj svog novokomponovanog identiteta - rekao je istoričar i publicista prof.dr Srđa Trifković.

Kako kaže, to su pojave koje su predvidive, jer kako kaže, politika je umetnost da iz datog rasporeda raspoloživih opcija imate talentovane ljude koji učine gotovo nemoguće.

- Mislim da ima šanse da Srbija pobedi Brazil, ali svakako manje nego Brazil Srbiju. Prvi put igramo sa Brazilom na svetskim prvenstvima, jednom smo ih pobedili kao Jugoslavija, oni su svakako favoriti, ali imamo i mi šanse. Ali ne kao nada umire poslednja, već smatram da Brazil nije kao što je nekada bio - rekao je Ostojić.

- Da smo mi pobedili Švajcarsku ništa se od toga ne bi desilo, već bi mi dizali tri prsta. Ne izjednačavam te znake ali da smo pobedili ništa se od toga ne bi desilo. I to će da traje dok god mi ne pokažemo da smo hladnokrvni prema tome - rekao je marketinški stručnjak Nebojša Krstić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, problem je naš što je naš trener istog trenutka potrčao da uravnoteži tu stvar i zaradio kaznu za reprezentaciju Srbije.

- Poslednji gol iz kontre u 90’ pokazuje neopreznost i das u nas nadigrali. Izgubili smo a mogli smo da pobedimo das mo bolje igrali - rekao je Ostojić.

Kako Krstić kaže da naši fudbaleri treba da igraju igru i na to da se koncentrišu, i da se ne osvrću na komentare.

#Novo jutro

#Svetsko prvenstvo

#Zoran Ostojić

#fudbal

'