AKTUELNO

'Slobodan udarac....Kolarov....i lopta ide u goooooolllllllllll.....GOOOOOLLLLL!!!!! Posle osam godina reprezentacija Srbije postiže gol na svetskom prvenstvu!'

Ovako je sa oduševljenjem u nedelju, u direktnom TV prenosu, naš sportski komentator proslavio gol naše reprezentacije, a verujemo da nema navijača i obožavatelja reprezentacije Srbije koji nisu najemotivnije doživeli i proslavili ovaj uzbudljiv trenutak sreće i ponosa.

Srbija je golom kapitena iz slobodnog udarca pobedila u prvoj utakmici na svetskom prvenstvu u Rusiji, i na taj način sebi povećala šanse za prolazak u osminu finala. No, možda sudbonosna utakmica sa reprezentacijom Švajcarske igra se već u petak. Tom pobedom bi naša fudbalska reprezentacija direktno obezbedila prolaz u dalji tok takmičenja i, ako smemo suviše da sanjamo, upustila se bitku za glavni trofej svetskog prvaka.

Usuditi se sanjati najluđe snove-u fudbalu se ova izjava mnogo puta, i pored sumnji najvećih skeptika, pokazala ispravnom i tačnom: od samih početaka internacionalnih takmičenja naše jugoslovenske fudbalske reprezentacije i dalekog Urugvaja 1930., gde smo osvojili treće mesto, srebra u Londonu 1948., zlata na Olimpijskom turniru u Rimu 1960. godine, brojnih padova i transformacija nacionalnog tima zbog rata, sankcija i promena državnih granica. Od 2008. godine fudbalska reprezentacija Srbije kreće sa međunarodnim takmičenjima pod svojim imenom, kroz kvalifikacije za evropsko i svetsko prvenstvo i ne baš tako slavan nastup na svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine. Ali, u to vreme već stasavaju nove ambiciozne mlade generacije, i 2015. godine dešava se čudo koje smo svi dugo čekali: mlada fudbalska reprezentacija Srbije, pobedivši Brazil u finalu svetskog prvenstva na Novom Zelandu, najzad postaje prvak sveta!!!

Da li i naši seniori ove godine u Rusiji mogu da ponove isto? Ili očekujemo puno i nerealni smo? Na svetskom prvenstvu nastupaju najveće svetske fudbalske zvezde poput Ronalda, Mesija, Neimara, Salaha… pa ipak, i druge reprezentacije sa znatno manje zvezda u svom sastavu sanjaju isti san i grčevito se bore za njega na terenu. Slabiji pobeđuju jače i žive modernu fudbalsku bajku zbog čega i obožavamo fudbal, u kome je uvek sve moguće, čak i kad realno nije.

To su trenuci u kojima se utakmica preokrene, odlučujući skok u šesnaestercu, iznenadni prodor u napadu, neizvesnost kako će se utakmica završiti, veliki ulozi, potencijal igrača iz senke koji iznenada bljesne, fudbalske zvezde koje pod pritiskom padaju… sve ovo čini fudbalsku magiju zbog koje nam pri bodrenju voljenog tima krv uzavri i srce brže zakuca.

Ko će biti heroji, a ko negativci ovog prvenstva, i ko će ovenčati svoj put ka slavi i večnom sjaju, videćemo u narednim danima. Ali činjenica je da se, ovih dana, dok prate svetsko prvenstvo, muškarci osećaju potentnije i uzbuđenije, i dok traje utakmica, a naročito nakon pobede nacionalnog tima. Tada sve pršti od testosterona i tada su najspremniji i za drugu vrstu “akcije” sa svojim izabranicama. Topla preporuka za sve dame je da iskoriste ovaj podatak, umesto što se učestalo nerviraju i žale da im jači pol za vreme ovih prvenstava ne poklanja punu pažnju.

Gol je pao! - Afrička Šljiva - NE PADA!

Za ovo se pobrinula i Afrička šljiva, koja bodri srpski nacionalni tim i širi pozitivne vibracije na PROGNOZIRAJ I OSVOJI POPUST sekciji sajta, gde možete ostvariti značajne popuste na preparate Afričke šljive, pogađajući tačne rezultate utakmica na svetskom prvenstvu. Dragi muškarci, igrajte se zajedno sa nama uživajući u ovom vašem omiljenom periodu, i ne zaboravite da zadovoljite vaše dame! Golovi neka padaju, Afrička šljiva ne pada!

Navijajmo za naš tim i usudimo se da sanjamo do konačne pobede. Neka bude barem kao u Montevideu. Ili još sjajnije, kao što su i naše želje. A ako svo vreme budemo igrali svi kao jedan i dali sve od sebe, bez obzira na krajnji rezultat, pobedili smo.

#Sport

#fudbal

'