AKTUELNO

Selektor fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halgrimson rekao je da je današnji remi s Argentinom na početku Svetskog prvenstva veliki rezultat za njegovu ekipu.

- Ovo je veliki uspeh za Island. Ja čvrsto verujem da će Argentina daleko dogurati na ovom Svetskom prvenstvu, tako da je ovo fantastičan rezultat za nas - rekao je Halgrimson posle meča.

Fudbalske reprezentacije Argentine i Islanda igrale su danas u Moskvi nerešeno 1:1, u prvom kolu Grupe D Svetskog prvenstva. Argentina je povela golom Serhija Aguera u 19. minutu, a četiri minuta kasnije izjednačio je Alfred Finbogason.

Lionel Mesi imao je u 64. minutu priliku da donese pobedu Argentini, ali nije realizovao penal.

- Ostvarenje sna je odbraniti penal Mesiju, pogotovo što sam pomogao timu da osvojimo bod koji bi mogao da bude od velike važnosti za nas u pokušaju da prođemo u nokaut fazu - rekao je golman Islanda Hanes Tor Haldorson.

- Uradio sam domaći zadatak, gledao sam dosta penala koje je izvodio Mesi... Imao sam dobar osećaj mogu da ga zaustavim - dodao je on.

Foto: Tanjug

Island će u narednom kolu igrati protiv Nigerije.

Selektor Argentine Horhe Sampaoli je optimista i pored lošeg početka Mundijala, a branio je i svog najboljeg igrača.

- Mesi je bio u vrlo neprijatnoj situaciji, jer je Island igrao vrlo defanzivno. Nije mogao da pronađe prostor koji mu treba... Mi i dalje verujemo u sebe, znamo da imamo sve što je potrebno za uspeh - rekao je Sampaoli.

#Argentina

#Island

#fudbal

'