AKTUELNO

U centru Beograda danas je otvoren "Mundijalski trg" odakle će u narednih mesec dana ljubitelji fudbala moći da prate prenos svih utakmica Svetskog prvenstva u fudbalu na video-bimu.

- Na ovaj način ćemo podržavati našu reprezentaciju i generalno fudbal i Svetsko prvenstvo - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić novinarima na otvaranju "Mundijalskog trga", na Trgu Nikole Pašića.

Foto: Beograd.rs

On je istakao da je velika stvar učestvovati na Svetskom prvenstvu i dodao da se naša reprezentacija plasirala među 32 najbolje na svetu.

- To je već veliki uspeh i sve dalje što postignu bićemo ponosni na njih, a nadam se da će taj uspeh biti samo veći. Hvala svima koji su učestvovali u ovome. Mislim da će Beograđani uživati i da ćemo zajedno odavde, sa ovog trga, slaviti pobede naše reprezentacije - dodao je Vesić.

Foto: Beograd.rs

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević je rekao da će "Mundijalski trg" biti "kutak" za sve navijače, ne samo naše reprezentacije, kao i za turiste koji dođu u srpsku prestonicu.

Foto: Beograd.rs

On je naveo da će se na video bimu prenositi sve utakmice u narednih mesec dana, a da je već za sutra planirano i svojevrsno "proširenje" Mundijalskog trga, tako što će u saradnji sa osnovnim školama i školama fudbala biti organizovane revijalne utakmice.

Foto: Beograd.rs

Otvaranju "Mundijalskog trga" na Trgu Nikole Pašića, prisustvovali su i naši nekadašnji reprezentativci Miloš Ninković, igrač fudbalskog kluba "Sidnej" iz Australije i Marko Petković, igrač fudbalskog kluba "Spartak".

Foto: Beograd.rs

Ninković je izrazio zadovoljstvo što je Srbija, posle osam godina, ponovo na Svetskom prvenstvu i dodao da je prva utakmica najvažnija i najteža, te da od nje dosta zavisi da li će naša reprezentacija proći grupnu fazu takmičenja.

Pročitajte još: POGLEDAJTE SPEKTAKULARNO OTVARANJE Svetskog prvenstva u fudbalu! (FOTO+VIDEO)

#Goran Vesić

#Nikola Nikodijević

#Svetsko prvenstvo

#fudbal

'