AKTUELNO

Zvanični kamp Barselone održaće se prvi put ove godine u Novom Sadu, od 18. do 22. juna u sportskom centru "Vujadin Boškov", a mladi talenti od šest do 16 godina, među kojima su i oni bez roditeljskog staranja, imaće priliku da sa trenerima iz Španije i sa Balkana nauče čuvenu fudbalsku tehniku tog kluba, saopšteno je danas.

Navodi se da će kamp prvi put ove godine biti besplatan za mlade talente bez finansijske podrške, kao što su mladi fudbaleri bez roditeljskog staranja, iz porodice sa troje i više dece, talenti samohranih ili nezaposlenih roditelja i dodaje da će najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiti besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija.

Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program, piše u saopštenju.

Direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić rekao je da je Barseloni podneblje Balkana izuzetno zanimljivo.

- Čelni ljudi u kampu su mi već nekoliko puta skrenuli pažnju da u Srbiji imamo daleko veći broj ozbiljnih talenata nego u drugim zemljama u Evropi. Ovo je zato prilika da se pokažemo kao dobri domaćini, jer postoje velike šanse da baš Srbiju odaberu za otvaranje Barselonine škole fudbala koja će da radi cele godine, što bi bilo veoma značajno za sve nas - kazao je Radoičić i podsetio da je baš škola fudbala La Masija i iznedrila najveća imena španskog kluba: Lionela Mesija, Ćavija Ernandesa i Andresa Inijestu.

#Barselona

#Novi Sad

#fudbal

#škola

'