AKTUELNO

Fudbalski klub Partizan predstavio je danas Rikarda Gomeša, napadača sa Zelenortskih ostrva koji je danas rekao da je imao mnogo ponuda.

- Odlučio sam sa menadžerima da to bude Partizan, imajući u vidu kakav je to klub. Mnogo nam se dopao. Mislim da je ovo najbolja odluka, što se tiče razvoja - rekao je Gomeš novinarima na stadionu Partizana.

Ovaj 26-godišnjak je do sada nastupao za Nasional u Portugalu, a naveo je da je Partizan veoma poznat klub u Evropi.

Prošle sezone je dao mnogo golova za Nasional, a kako je rekao, nije postavljao ciljeve, ali da je spreman da da sve od sebe i u potpunosti doprinese Partizanu.

Pitanje da li je čuo za "večiti" derbi dočekao je osmehom i rekao: "Da, to je jedan od najboljih derbija sveta i već sam pogledao nekoliko snimaka toga. Nadam se da ću osetiti to što pre moguće i na terenu".

Kao jedan od motiva, naveo je osvajanje titule, s obzirom na to da do sada nije bio šampion sa nekim od svojih klubova, a igrao je za Varsim, Vitoriju Gimaraeš i Nasional.

Sportski direktor kluba Ivica Iliev poželeo je Gomešu sreću i da klubu donese mnogo radosti.

- Gomeš ima karakteristike koje su nam potrebne, on bi trebalo da bude bitan deo u našoj slagalici. Želimo samo da ponovi prethodnu sezonu u sledećoj - naveo je Iliev.

On je kazao da će biti dolazaka i odlazaka, ali "ne tako brzo kako bi želeo".

- Prelazni rok je usporen zbog Svetskog prvenstva, ali moramo da radimo brzo jer želimo da što pre imamo spremnu ekipu za početak sezone - kazao je Iliev.

Rikardo Gomeš je drugo pojačanje crno-belih, pošto je prethodno došao takodje napadač Nemanja Nikolić iz Spartaka.

#FC Partizan

#Ivica Iliev

'