AKTUELNO

Najbolji brazilski fudbaler Nejmar da Silva izjavio je da ne juri o rekord po broju golova za reprezentaciju i da mu nije cilj da prestigne legendarnog Pelea.

Nejmar se posle tri meseca od povrede vratio na teren golom protiv Hrvatske (2:0) u prijateljskom meču na Enfildu, što mu je bio 54. za "selekao" i sada je iza Romarija (55), Ronalda (62) i Pelea (77).

- Ne postoji borba za najboljeg strelca, to su samo brojke. Oni su moji idoli, bili su pre mene u reprezentaciji i nikad neću biti bolji od njih. Poštujem sve, od Romarija, Zika, Ronalda, Pelea... Srećan sam zbog gola, ali ne želim da se poredim sa njima - rekao je Nejmar posle utakmice u Liverpulu.

Zvezda Pari Sen Žermena, čiji je Brazil sa Kostarikom i Švajcarskom rival Srbiji u grupnoj fazi na Mundijalu, priznaje da još uvek nije na svom maksimumu.

- Tri meseca je prošlo, vratio sam se stvari koju najviše volim. I dalje imam mali strah, ali polako, svakim treningom se oslobađam. Osećam se malo nelagodno, ali je to normalno. Trenutno sam na 80 odsto - rekao je Nejmar.

Nejmarov Brazil generalnu probu za Svetsko prvenstvo imaće u nedelju protiv Austrije u Beču.

Prvi meč na Mundijalu u Rusiji igra protiv Švajcarske 17. juna, kada se i Srbija sastaje sa Kostarikom.

#Brazil

#Fudbaler

#Nejmar da Silva

#rekord

'