AKTUELNO

Beograd će od 18. do 20. maja prvi put biti domaćin završnog turnira košarkaške Evrolige. Čelnici ovog takmičenja su prezadovoljni i kažu da su pripreme urađene na najbolji mogući način. Beograd očekuje preko 20.000 turista, prevashodno iz zemalja iz kojih dolaze finalisti, odnosno Turske, Španije, Litvanije i Rusije.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević najavio je da će Beograd biti domaćin za 15.000 turista, te da se broj čarter letova povećava iz dana u dan.

- Kapacitet Arene za ovo takmičenje je 17.000 mesta. Bitni su komfor i standardi. Karte su rasprodate i nema više smeštajnih kapaciteta u Beogradu, pa tako neki posetioci spavaju i u Novom Sadu. Arenu nismo našminkali već smo je rekonstruisali do neprepoznatljivosti i izgleda kao najsavremenija NBA dvorana. Od 2004. nismo imali ovakve investicije u Arenu, a sada je zamenjeno sve i dorađeno ono što je falilo. Imamo najsavremeniju rasvetu i ozvučenje i zaista smo srećni s poslom koji smo odradili. Dobili smo i pohvale od Evrolige jer smo posao uradili kako treba i na vreme - kaže Nikodijević za "Novo jutro".

Foto: TV Pink

Za Final four više od 70 letova

“Košarkaška groznica” oseća se i na Aerodrom Nikola Tesla Beograd, koji će tokom završnice najvećeg evropskog klupskog takmičenja u košarci opslužiti za sada ukupno više od 70 letova u vezi sa ovim takmičenjem. V.d. generalni direktor Saša Vlaisavljević izjavio je da je Aerodrom Nikola Tesla Beograd spremno dočekao prve goste, igrače i rukovodstva sve četiri ekipe učesnice završnog turnira najvećeg klupskog košarkaškog takmičenja u Evropi, koji su juče posebnim čarterima doputovali u Beograd.Navijači i posetioci utakmica završnog turnira juče su počeli da dolaze u Beograd, a očekuje se znatan broj navijača svih klubova. Njihov broj će zavisiti i od plasmana klubova, ali prema svim pokazateljima najviše navijača će doputovati iz Turske kako bi bodrili istanbulski Fenerbahče, saopštio je Aerodrom Nikola Tesla. Više od 2.600 putnika očekuje se samo u petak iz Istanbula, a očekuje se ukupno oko 8.000 putnika koji će samo avionima doputovati u Beograd kako bi bodrili svoj klub.Tokom trajanja turnira, navijači i posetioci će u Beograd doputovati sa oko 40 posebnih čarter letova, kao i dodatnim letovima avio-kompanija koje redovno saobraćaju za Beograd (Pegasus Airlines 5, AtlasGlobal 3, Aegean Airlines 2 i Aeroflot 1 dodatni let), zatim redovnim letovima na kojim su neke avio-kompanije uvećale kapacitet letelica (Turkish Airlines će na 10 letova u vreme turnira koristiti širokotrupni Airbus A330, kapaciteta oko 300 putnika, a Aeroflot na 2 leta), a očekuje se i 20 letova privatnim i manjim putničkim avionima.Aerodrom Nikola Tesla Beograd će učiniti sve da prihvat velikog broja aviona i putnika teče uobičajeno profesionalno, kao i da svi koji budu doputovali povodom ovog velikog sportskog događaj već na prvom koraku osete tradicionalno gostoprimstvo srpske i košarkaške prestonice, navedeno je u saopštenju Aerodroma.

Sinoć je, kako kaže, održana i generalna proba otvaranja Final foura.

Potpredsednik Sportskog saveza Srbije i bivši koršarkaš Goran Grbović kaže da je Final four najveći evropski takmičarski događaj i svima je drago što je domaćin Beograd.

U Final four, kako kaže, niko ne dolazi slučajno, već po zasluzi.

Foto: TV Pink

Kako kaže Nikodijević, događaj kao ovaj nikada nije organizovan u Beogradu.

- Tehnika, pravila, stroga pravila... Kao da gledate utakmicu NBA lige, čak smo se i mi na početku uplašili kako ćemo. Ovog vikenda Beograd će biti u fokusu svetske košarke - ističe Nikodijević.

Više o ovoj temi pogledajte u nastavku:

#Beograd

#Košarka

#Takmičenje

'