AKTUELNO

Zvanični kamp Fudbalskog kluba Barselona biće organizovan prvi put ove godine u Novom Sadu, od 18. do 22. juna na stadionu "Vujadin Boškov", a mladi talenti od šest do 16 godina imaće priliku da sa trenerima iz čuvenog kluba i licenciranim trenerima sa Balkana nauče Barseloninu fudbalsku tehniku, saopšteno je danas.

- Najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiće besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija u Barseloni, koja je iznedrila najveća imena španskog kluba - Mesija, Ćavija i Inijestu - saopštila je Agencija B-Public.

Dodaje se da će mladi fudbaleri na kampu učiti tehnike i veštine igre kratkih pasova, poznate kao "tika-taka".

Deca će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vreme pripremljen im je i zabavno-edukativni program, piše u saopštenju.

Navodi se da će kamp prvi put ove godine biti besplatan za mlade talente bez finansijske podrške, kao što su mladi fudbaleri bez roditeljskog staranja, iz porodice sa troje i više dece, talenti samohranih ili nezaposlenih roditelja.

- Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se bore za nagradu i put u Barselonu. Pozivamo sve trenere iz škola fudbala i roditelje da prijave svoje vanserijske talente koji ispunjavaju navedene kriterijume, na mejl fcbescola.srbija@ gmail.com, kako bi im se na vreme obezbedilo besplatno učešće na kamp - rekao je direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

#Barselona

#Kampovanje

#Srbija

#fudbal

'