AKTUELNO

Posle dva dobra testa protiv Holandije u Novom Sadu i Zrenjaninu (2:2,3:2) u sklopu priprema za aprilski kvalifikacioni turnir u Poljskoj za Evropsko prvenstvo, najbolja futsal reprezentacija Srbije nastavlja sa proverama, a novi rival je Francuska.

U hotelu "M" selektori i kapiteni dve reprezentacije održali su zajedničku konferenciju za medije, a prvi stručnjak gostiju Pjer Žaki i kapiten Džamil Harun istakli su da je pred njima veliki izazov, jer igraju protiv jedne od najboljih selekcija sa poslednjeg Evropskog prvenstva u Beogradu.

- Velika nam je čast što igramo protiv Srbije. Želja nam je da podignemo kvalitet svoje igre i vidimo gde se nalazimo u ovom trenutku. Očekujemo neizvesne utakmice, a sve u sklopu priprema za januar i kvalifikacije koje nas očekuju za plasman na Evropsko prvenstvo – rekli su selektor i kapiten francuske selekcije.

S druge strane, selektor Srbije Goran Ivančić veruje da će i naredna dva meča biti od velike koristi pred naredna iskušenja najboljeg nacionalnog tima.

- Očekujem mnogo toga u ove dve utakmice. Francuska ima odličnu reprezentaciju što je i pokazala u mečevima protiv Španije i Makedonije. Analizirali smo te utakmice i videli puno toga. Probaćemo, dakle, neke nove-stare igrače i očekujem puno od njih. Kvalifikacije nas očekuju u aprilu i sada je važno da momci pruže maksimum – rekao je Ivančić.

I kapiten Marko Perić zna da ono najvažnije reprezentaciju očekuje u aprilu, ali da svaki minut do tada mora da se iskoristi na najbolji način.

- Očekujemo punu salu u Šumicama, ne vidimo razlog da se to ne desi, pogotovo posle onih utakmica na EP u Areni. U Smederevu takođe, uslovi su vrhunski i verujemo da će i tamo dvorana biti ispunjena. Uostalom imali smo odličnu podršku i nedavno u Novom Sadu i Zrenjaninu protiv Holandije - rekao je Perić.

Na spisku selektora Gorana Ivančića za mečeve sa Francuskom nalaze se: golmani Nemanja Momčilović i Stefan Filipović, igrači Dragan Tomić, Jovan Lazarević, Miloš Simić, Andrija Stanković, Aleksandar Živanović, Darko Ristić, Slobodan Rajčević, Marko Perić, Bojan Filipović, Stefan Rakić, Mladen Kocić i Vladimir Milosavac.

S.A.

#Francuska

#Futsal

#Pobeda

#Reprezentacija

'