AKTUELNO

Crveno-beli u Moskvi gostuju “armiji” sa željom da naprave iznenađenje i prođu u narednu fazu Lige Evrope.

U Beogradu nije bilo golova, pa se Crvena zvezda nada da bi jedan pogodak u Moskvi mogao da bude dovoljan za uspeh protiv CSKA i plasman u osminu finala Lige Evrope.

Najavljena je temperatura od -18 stepeni u ruskoj prestonici, ali su crveno-beli poručili da su uslovi isti za sve i da će njihov fokus biti samo na igru.

SASTAVI:

ZVEZDA: Borjan - Stojković, Savić, Le Talek, Rodić - Donald, Jovičić, Krstičić, Radonjić, Ben -Pešić. Klupa: Supić, Račić, Milijaš, Adžić, Babić, Srnić i Gobeljić.

CSKA: Akinfeev - Fernandes, Vasilij Berezucki, Ignašević, Vasin, Kučaev - Naćo, Džagoev, Vitinjo - Vernblom, Musa. Klupa: Pomazun, Milanov, Nababkin, Bistrović, Čalov, Gordjušenko i Kosonov.

DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme, nema promena u sastavima. Le Talek je dobio prvu javnu opomenu na meču, Souza mu je pokazao žuti karton. Na drugoj strani je ubrzo "požuteo" Vernblom.

Ben je ostao sam ispred golmana, šutnuo loptu pored gola, ali se onda oglasio sudija koji je podigao zastavicu, ofsajd. Par opasnih napada domaćina, srećom lopta ne završava tako blizu okvira gola. Slobodan udarac za Zvezdu u 62. minutu, Radonjić dobr centrira, ali je Donald u ofsajdu. Usledial su dva uzastopna kornera za domaćina, gužvu je raščistio Le Talek.

Velika šansa za CSKA u 64. minutu, Džagoev je ostao sam i sjajno šutirao glavom, Borjan je još bolje intervenisao i sprečio pogodak. Berezucki faulira Radonjića i dobija žuti karton, zbog sliče stvari je "požuteo" i Stojković. Usledila je greška odbrane srpskog tima, Musa je imao dobru šansu, šutirao sa ivice šesnaesterca, pravo u Borjana.

Milojević pravi prvu izmenu u 79. minutu. Umesto neprimetnog Donalda ulazi Slavoljub Srnić. Neverovatan promašaj Pešića u 81. minutu. Ostao je potpuno sam pred golom CSKA, ali je promašio loptu. Najbolja šansa u dosadašnjem toku meča je otišla u nepovrat...

Pravi Milojević poslednje dve promene na meču u 88. minutu. Umesto Jovičića i Adžića ušli su Račić i Adžić. Odmah je Adžić stvorio priliku, Akinfeev dobro reaguje.

Nova velika prilika za Zvezdu u 90. minutu. Ben se odlično ubacio, ali slabo šutirao, lopta je završila pored gola. Na drugoj strani korner za domaćina koji čuva loptu. Sudija je produžio meč za dva minuta. Ništa crveno-beli nisu uspeli u preostalom vremenu. CSKA ide dalje...

PRVO POLUVREME

Meč u Moskvi je počeo. Usled hladnog vremena na tribinama ima oko 15.000 ljudi, među kojima je oko 400-500 navijača Zvezde. Prvi opasniji napad imao je domaćin u 9. minutu. Musa je prošao po strani, pokušao je da uposli Vernbluma, ali je Borjan pratio akciju i uhvatio loptu. U prvih 15 minuta je lopta uglavnom u posedu Moskovljana. Crveno-beli strpljivo čekaju šansu.

Zvezda je konačno u 20. minut prešla na polovinu rivala. Dupli pas Pešića i Radonjića i izglednu priliku je osujetila defanziva domaćina. Slobodan udarac u tom napadu je potom loše izveo Ben koji je prvo loše centrirao, a potom poslao loptu u gol-aut.

Štoperi srpskog kluba su uspeli da spreče šut Vitinja, usledila je brza kontra, Ben je bio sam, kasnilo je dodavanje Pešića, posle čega je Radonjić iz izgledne pozicije veoma loše šutirao. Par sekundi kasnije je domaćin napravio prvu promenu. Povređenog Vasina je zamenio Nababkin.

Radonjić je bio u ofsajdu, pa je propala prilika. na drugoj strani je Borjan fauliran u petercu, sudije ništa nisu pokazale. Nastala je gužva, a Kučaev je srećom poslao loptu pored stative.

Greška Moskovljana, Ben uzima loptu, šalje je ka Radonjiću, ali Pešić to nije video, presekao je pas i tako upropastio izglednu priliku. Vitinjo je pokušao sa 25 metara da iznenadi Borjana, lopta je završila preko prečke. Usledio je korner, posle kojeg nije bilo opasnosti. Taman kada je delovalo da na poluvremenu neće biti golova...

GOOOOOL - CSKA vodi od prvog minuta sudijske nadoknade. Kučaev je odlično ubacio lotu, a Džagoev matirao Borjana. Neposredno pre toga je Fernandes igrao rukom, sudija nije to video...

#Crvena Zvezda

'