AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde izjavili su danas da su spremni za revanš protiv CSKA u Moskvi, da će dati sve od sebe da prodju u narednu fazu Lige Evropa, kao i da ne razmišljaju o najavljenim niskim temperaturama u glavnom gradu Rusije.

"Čeka nas teška utakmica. CSKA je dobra ekipa, kvalitetna, s dosta iskustva, ali idemo na pobedu i da probamo da se vratimo kući srećni i da čekamo rivala za sledeću fazu. Euforija postoji, ko zapete smo puške, tako da jedva čekamo da sutra istrčimo na teren i da probamo da pobedimo", rekao je pred polazak za Moskvu golman Zvezde Milan Borjan.

Fudbaleri Zvezde sutra gostuju CSKA u Moskvi u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evropa. Prvi meč, odigran u Beogradu, završen je bez golova.

Uslovi za igru biće veoma teški pošto se u terminu utakmice očekuje temperatura oko minus 15 stepeni Celzijusa.

Na pitanje novinara da li postoji mogućnost da vremenski uslovi u Moskvi budu problem crveno-belima, Borjan je naveo da to ne može da utiče na njegovu ekipu.

"Drugačije su temperature nego ovde, drugačije su to zime nego ovde... Nadam se da neće biti toliko hladno kao što kažu, ali šta da se radi, moramo da izdržimo 90 minuta", rekao je Borjan.

Fudbaler Zvezde Vujadin Savić istakao je da njegova ekipa ima čemu da se nada.

"U Beogradu smo sačuvali našu mrežu što je bile najbitnije, tako da idemo u Moskvu da postignemo neki gol i da isto pokušamo isto da sačuvamo našu mrežu. Mislim da smo blizu prolaska dalje", rekao je novinarima Vujadin Savić.

On je istakao da će sitnice odlučiti pobednika i da će bliže tome biti ekipa koja "pokaže veću želju i koja bude kompaktnija na terenu".

"Moramo da budemo pametni, ne smemo da srljamo, moramo da igramo na rezultat, ipak je ovo nokaut faza", rekao je Savić.

Savić je naveo da crveno-beli nisu mnogo razmišljali o vremenskim uslovima u Moskvi.

"Hladno je tamo sigurno, ali to ne sme da nam predstavlja problem. Kako je vreme nama, tako je i njima", rekao je Savić.

Slavoljub Srnić je naveo da očekuje sličan meč kao u Beogradu.

"Biće teško, ali daćemo sve od sebe da pobedimo i prodjemo. Naša velika prednost je što nismo primili gol u prvoj utakmici. Njima prepuštamo ulogu favorita jer igraju na domaćem terenu, ali mislim da su šanse podjednake", rekao je Srnić.

Srnić je kazao da će presudni na tom meču biti želja i borba i istakao da loši vremenski uslovi neće uticati na njegovu ekipu.

"Ne treba da obraćamo pažnju na to", dodao je on.

Utakmica će se igrati u sredu od 18.00 na stadionu VEB arena.

#Crvena Zvezda

#FC CSKA Moscow

#fudbal

'