AKTUELNO

Reprezentacija Srbije u futsalu utakmicom protiv Slovenije danas otvara Evropsko prvenstvo u Ljubljani.

Kao i na prošlom kontinentalnom šampionatu u Beogradu turnir kreće mečom dve selekcije, s tim da su sada uloge promenjene i da je Slovenija blagi favorit zbog domaćeg terena, a "orlovi" izmenili tim posle istorijskog rezultata i četvrtog mesta.

U istoj A grupi je i Italija, pa bi današnji duel u mnogome mogao da otkrije ko će otići u četvrtfinale.

Selektor srpske selekcije Goran Ivančić na startu neće moći da računa na suspendovanog kapitena Marka Perića i jednog od junaka prošlog prvenstva, golmana Miodraga Aksentijevića.

- Svakako da ćemo imati čime da se suprostavimo domaćinu koji ima ogromne ambicije pred svojom publikom - ističe Ivančić.

Najiskusniji srpski futsaler Slobodan Rajčević u Sloveniji igra čak peti put na kontinentalnom takmičenju u dresu reprezentacije.

- Od Portugalije i našeg prvog učešća u završnici prvenstva Evrope mnogo toga se promenilo. Ranije se mnogo toga baziralo na drugarstvu, atmosferi koja je, naravno, uvek bitna, a ono što pravi razliku u odnosu na ta naša prva iskustva je profesionalizam. Za sve je potrebno vreme. Nadam se dobrom rezultatu i u Sloveniji, plasmanu u nokaut fazu - naglasio je Rajčević.

Srbiju u Sloveniji predstavlja 14 futsalera: Miodrag Aksentijević, Marko Perić, Nikola Matijević, Stefan Rakić, Vladimir Milosavac, Denis Ramić, Dragan Tomić, Andrija Stanković, Marko Radovanović, Mladen Kocić, Miloš Simić, Nemanja Momčilović, Slobodan Rajčević i Jakov Vulić.

Utakmica između Slovenije i Srbije igra se danas od 18 sati u hali Stožice.

#Evropsko prvenstvo

#Futsal

#Srbija

'