AKTUELNO

Fudbaleri Barselone plasirali su se u polufinale Kupa kralja, pošto su u revanšu pobedili Espanjol sa 2:0. Tim sa „Nou Kampa“ je u prvom meču poražen sa 0:1, ali su mu prolaz među četiri najbolja u ovom takmičenju trasirali pogocima Lionel Mesi i Luis Suarez.

Barsa se plasirala u narednu fazu, ali je ovaj meč, ipak, obeležio debi Filipea Kutinja, najskupljeg pojačanja u istoriji ovog katalonskog kluba. On je u igru ušao umesto Andresa Inijeste u 68. minutu i dočekan je gormoglasnim aplauzima. Naravno, od njega se tek očekuje da pravi razliku.

Ovaj meč je bio istorijski, jer je Barselona, računajući i ova dva gola protiv Espanjola, došla do brojke od 4.000 pogodaka na „Nou Kampu“ u svim takmičenjima.

Jeste ekipa Ernesta Valverdea ušla u ovaj meč sa negativnim rezultatom iz prvog meča (0:1), ali je prednost momaka u plavo-belim dresovima brzo bila poništena. Barselona je krenula ofanzivno od početka i bilo je samo pitanje trenutka kada će golman Espanjola kapitulirati.

Nisu mnogo čekali domaći navijači, pošto je Luis Suarez u 9. minutu posle asistencije Aleša Vidala došao do prednosti. Konačan rezultat je postavio Lionel Mesi u 25. minutu šutem sa 20-ak metara.

Tako se Barselona pridružila Sevilji, Valensiji i Leganesu, koji su ranije obezbedili plasman u polufinale.

KUP KRALJA, REVANŠ MEČEVI ČETVRTFINALA:

UTORAK: Sevilja – Atletiko Madrid 3:1 (1:1) – prvi meč 2:1 (Eskudero 1′, Banega 48′ pen., Sarabija 79′ – Grizman 13′) SREDA: Alaves – Valensija 2:1 (2:1, 0:0), penalima 2:3 – prvi meč 1:2 (El Hadadi 73′, Sobrino 86′ – Mina 77′) Real Madrid – Leganes 1:2 (0:1) – prvi meč 1:0 (Benzema 47′ – Eraso 31′, Gabrijel 55′) ČETVRTAK: Barselona – Espanjol 2:0 (2:0) – prvi meč 0:1 (Suarez 9′, Mesi 25′)

#Barselona

#Filipe Kutinjo

'