AKTUELNO

Brazilske i kolumbijske vlasti danas pokreću istragu o padu aviona u kome su bili fudbaleri Čapekoensea.

Istragu o padu aviona koji se srušio u centralnom delu Kolumbije pokreću danas brazilske i kolumbijske vlasti. Pronađene crne kutije mogle bi da daju odgovor da li se nesreća dogodila zbog tehničkih problema ili je letelici nestalo goriva.

Foto: Tanjug

Istražitelji iz Brazila pridružiće se kolumbijskim kolegama sa kojima će ispitati sadržaj crnih kutija, preneo je Rojters, dodajući da će im u tome pomoći i stručnjaci iz Britanije.

Foto: Tanjug

U padu aviona, u kom su bili i fudbaleri brazilskog Šapikoensea, poginula je 71 osoba, a šest je preživelo. Preživela su tri fudbalera, jedan novinar i dva člana posade. Golmanu Džeksonu Folmanu je amputirana desna noga. Ova brazilska ekipa bila je na korak od sna i istorije. Bili su na putu ka finalu Kopa Sudamerikana, za najvažniji meč u klupskoj istoriji, ali su skoro svi izgubili život u ruševinama aviona koji je pao u blizini Medelina.

Na hiljade navijača obučenih u zeleno i belo okupo se sinoć na stadionu brazilskog Šapikoensea na jugu Brazila.

-Mi smo šampioni- uzvikivali su u suzama okupljeni koji su sa osobljem kluba i članovima porodice poginulih na centru terena napravili veliki krug držeći se za ruke. Uzrok pada aviona se još ne zna, ali mediji spekulišu o dve mogućnosti, ili da su motori letelice ostali bez goriva, zbog čega su prestali da rade, ili da je pao zbog kvara na električnim instalacijama.

Oni su pevali himnu kluba i uzvikivali jedno po jedno ime igrača koji su poginuli u nesreći.

Kolumbijski zvaničnici su sinoć saopštili da je 71 osoba poginula nakon pada aviona u centralnom delu te zemlje, čime je broj poginulih smanjen, jer se četiri osobe nisu ni ukrcale na avion.

A.V.

#Avion

#Brazil

#Fudbaler

#Navijači

#Pesma

#fudbal

'