AKTUELNO

Portugalski šampion Benfika spreman je da pusti srpskog reprezentativca Andriju Živkovića na šestomesečnu pozajmicu u Valensiju ili Sevilju kako bi u formi dočekao Svetsko prventsvo u Rusiji, potvrdio je predsednik kluba Luis Filipe Vijeira.

Tamošnji mediji preneli su da Valensija i Sevilja u januaru planiraju da bivšeg fudbalera Partizana dovedu na pozajmicu sa pravom otkupa ugovora na kraju sezone, ali Benfika namerava samo privremeno da ga pošalje u Španiju.

"Moramo da budemo pažljivi zbog budućnosti Živkovića u narednih šest meseci. Verujem da će biti na Svetskom prvenstvu, igrao je dobro za mladu reprezentaciju, a sada i za A tim. Asistirao je protiv Kine, igrao odlično", rekao je Vijeira za portugalski list O Žogo.

Živković ugovor sa portugalskim velikanom ima do 2021. godine, ove sezone je odigrao samo 507 minuta, a poslednji put 18. oktobra u porazu od Mančester Junajteda (1:0) u Lisabonu u Ligi šampiona.

Član Benfike je od prošle godine, nakon što se neslavno rastao sa matičnim Partizanom zbog odbijanja da potpiše novu saradnju i pauze od šest meseci van terena.

Sa omladinskom selekcijom Srbije bio je prvak sveta na Novom Zelandu 2015. godine, dok je za A selekciju do sada odigrao sedam utakmica.

#Andrija Živković

#FK Benfica

'