AKTUELNO

Mladi reprezentativci Srbije Saša Lukić, Milan Gajić i Luka Adžić poručili su da pobedom u Jerevanu nad Jermenijom u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope u Italiji žele na najbolji način da završe uspešnu godinu.

- Nekoliko igrača je prekomandovano u A tim, što je samo dokaz kvaliteta ove selekcije. Želimo da nastavimo niz i u Jerevanu i na taj način sebi olakšamo posao u nastavku. Znamo odakle nam preti opasnost, stručni štab nas je dobro spremio. Nema govora o nekom potcenjivanju protivnika, ali svesni smo svojih kvaliteta i nema razloga da ne pokušamo da pobedimo Jeremeniju - rekao je Lukić, a prenosi sajt FSS.

Selektor Goran Đorović u odnosu na pobedu u Beču protiv Austrije 3:1 nema na raspolaganju strelca gola na debiju Luke Ilića, koji je morao da se vrati u Beograd.

Njegov saigrač iz Crvene zvezde Luka Adžić istakao je da mu je drago što je asistirao baš Iliću za potvrdu trijumfa.

- Odlično se poznajemo i sami ste videli kako je bez mnogo razmišljanja znao gde ću mu poslati loptu. Naravno, individualni učinak je u drugom planu, jer smo mi pre svega jaki kao kolektiv. Moramo biti mirne glave u Jerevanu, prebrodili smo teške protivnike, pred nama je ipak nešto lakša prepreka, ali svako opuštanje može skupo da nas košta. Pobeda bi nam dala mir u drugoj polovini kvalifikacija, jer bismo sve još cvrce držali u svojim rukama - kazao je Adžić.

MILAN ŽIVADINOVIĆ ZA PINK: SRPSKIM FUDBALOM VLADAJU LJUBOMORA I ZAVIST! (VIDEO)

Desni bek Milan Gajić kaže da ni najmanje nije iznenađen činjenicom da "orlići" imaju sve četiri pobede na startu kvalifikacija, jer smatra da ova generacija nakon trofeja nosi šampionski pelcer.

- Ne znam da li su navijači i javnost očekivali četiri pobede na startu, ali ja jesam, zbog kvaliteta i pedigrea ovih momaka, koji su naučili da pobeđuju. Narod mnogo očekuje od nas, postavili smo visoke standarde i probaćemo da pobedimo na svakom meču, iako znamo da neće biti lako, kao što nije bilo lako ni u Beču. Analizirali smo utakmicu Jermenije sa Rusijom, oni na domaćem terenu žele da igraju i da se nadigravaju, što nam svakako odgovara - zaključio je defanzivac francuskog Bordoa.

Utakmica između selekcija Jermenije i Srbije do 21 godine igra se sutra od 12 sati po srednjeevropskom vremenu.

#Reprezentacija

#Srbija

'