AKTUELNO

Da li je odluka Fudbalskog Saveza Srbije da smeni Slavoljuba Muslina sa mesta selektora nakon plasmana na svetsko prvenstvo u fudbalu za Pink su komentarisali Milan Živadinović, fudbalski trener i bivši selektor seniorske reprezentacije, Rade Đurović, član sudijske komisije FSS i Darko Tešović, trener Radničkog iz Nove Pazove.

- Ako pripadaš „kartelu“ oni će da te podrže, ako ne pripadaš onda si gotov, bio je oštar Milan Živadinović govoreći o smeni Slavoljuba Muslina sa mesta selektora. On je kazao da u Srbiji ima dovoljno odličnih trenera i da ne bi trebalo tražiti nekoga sa strane za novog selektora.

- Imamo fenomenalne mlade trenere ovde. Tu je Tešović, tu su treneri Zvezde, Partizana. Mi sad tražimo Anćelotija. Mi smo Meka da nam se drpi lova. Ranije je odlučivala tročlana komisija koja se sastane i donese kriterijume koji će biti uvaženi pri izboru trenera. Ovo je zlatno vreme ljubomore i zavisti, rekao je Živadinović. On je objasnio šta misli kada kaže „kartel“.

- Ovde su kartel političar, hohštapler, klupski menadžer, kriminalac... Podržavam ovo što je radio Muslin. Igrači i treneri imaju druga razmišljanja. Čim novac „uleti“ u igru situacija se menja, jasan je Živadinović.

Rade Đurović, član sudijske komisije FSS prokomentarisao je plasman reprezentacije na Svetsko prvenstvo.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Naša reprezentacija se veoma ubedljivo plasirala na Svetsko prvenstvo. U našoj grupi bilo je i četiri predstavnika koji bili učesnici Evropskog prvenstva. To je bila grupa na nivou ostalih grupa, nije ona bila nimalo laka. Bili smo bez poraza pre pretposlednjeg kola. Ni tu ne bismo bili poraženi da nije bilo pritiska sportske javnosti. Kad uzmete u obzir reprezentacije koje su se plasirale mi nikad nismo imali, uz svo uvažavanje, slabiju reprezentaciju. Našli smo se među velikanima, rekao je Đurović, koji se osvrnuo i na kontraverze u javnosti povodom neigranja Sergeja Milinkovi-Savića i izjave Mateje Kežmana povodom toga.

- Ja bih voleo da se Kežman javio kada Milinković-Savić nije hteo da igra poziciju koja mu je dodeljena. Izvinete, ali u reprezentaciji igrate ono što se od vas traži. Milinković-Saviću nije ponuđeno da bude golman, već mu je ponuđeno mesto srodno onome koje igra, rekao je Đurović.

Darko Tešović, trener Radničkog iz Nove pazove kaže da je Muslin uradio ono što je najvažnije za reprezentaciju.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Cilj opravdava sredstva. Muslin je ispunio cilj, i ne znam zašto se diže tolika prašina oko toga. Muslin sada ne odgovara mnogima jer je postigao uspeh. On je napravio pravi posao. Sada se od Muslina pravi neki negativac, rekao je Tešović.

#Milan Živadinović

#Reprezentacija

#fudbal

'