AKTUELNO

Sutrašnjim utakmicama Lige šampiona počinje drugi krug i polako se stvara rasplet u grupama, a prvi koju bi mogli da obezbede mesto među 16 najboljih su Mančester Junajted, Pari Sen Žermen i Barselona.

U A grupi Mančester Junajted sa Nemanjom Matićem dočekuje Benfiku, bivši klub srpskog reprezentativca, i u slučaju pobede, uz to da CSKA ne slavi u Bazelu, dva kola pre kraja biće u nokaut-fazi.

Benfika, za koju nastupaju Andrija Živković, Ljubomir Fejsa i Mile Svilar, do sada nije osvojila nijedan bod, ali je Old Traford jedno od poslednjih mesta za "vađenje".

Da ovo kolo prođe u potpuno "srpskoj" A grupi meč u Bazelu sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

Pari Sen Žermen je još u možda i u boljoj situaciji jer dočekuje "otpisani" Anderleht Uroša Spajića i Ivana Obradovića, s tim da uz trijumf očekuje da Bajern ne izgubi u Glazgovu od Seltika.

Ujedno, Bavarci bi sa oporavljenim Robertom Levandovskim pobedom na vrućem Seltik parku došli na korak od osmine finala Lige šampiona.

Što se tiče D grupe, Barselona je u identičnoj situaciji kao Mančester Junajted i PSŽ pred gostovanje u Pireju ekipi Olimpijakosa (Saša Zđeler, Uroš Djurđević, Jagoš Vuković), koji ove sezone igra ispod očekivanja.

Kataloncima je samo neophodno da Juventus ostane neporažen u Lisabonu protiv Sportinga, čiji je član Radosav Petrović.

Najzanimljiviji meč večeri igra se u Rimu gde Roma dočekuje Čelsi, a jedan od aduta biće sjajni Aleksandar Kolarov, strelac pogotka dva tima pre dve nedelje u Londonu.

Fudbaleri madridskog Atletika imaju veliki imperativ pobede protiv autsajdera Karabaga, pošto su protiv istog tima samo remizirali u prošlom kolu.

Parovi 4. kola Lige šampiona:

A grupa: Mančester Junajted - Benfika, Bazel - CSKA Moskva. Tabela: Junajted 9, Bazel 6, CSKA 3, Benfika 0. B grupa: Seltik - Bajern, Pari Sen Žermen - Anderleht. Tabela: PSŽ 9, Bajern 6, Seltik 3, Anderleht 0. C grupa: Roma - Čelsi, Atletiko - Karabag. Tabela: Čelsi 7, Roma 5, Atletiko 2, Karabag 1. D grupa: Olimpijakos - Barselona, Sporting - Juventus. Tabela: Barselona 9, Juventus 6, Sporting 3, Olimpijakos 0. Sve utakmice igraju se sutra u standardnom terminu od 20.45.

#Liga šampiona

#Srbin

'