AKTUELNO

U Fudbalskom savezu Srbije (FS S) ogorčeni su skandaloznim suđenjem Novice Anđelovskog i njegovih pomoanika u Čačku i faulom koji je dosuđen u 96. minutu, posle kog je Partizan došao do pobede nad Borcem sa 2:1.

- To nije prvi put da se pomaže Partizanu u režiji ovog arbitra. Anđelovski je pomogao Partizanu i protiv Napretka, kada je postignut gol u 96. minutu iz nedozvoljene pozicije. Koliko u ponedeljak biće održana hitna sednica, na kojoj će biti diskusije oko skandaloznog suđenja u Čačku, a arbitri na čelu sa glavnim sudijom meča Anđelovskim biće kažnjeni i po svemu sudeći, skinuti sa liste arbitara - rečeno je Blicu iz FS S.

Nakon utakmice u Čačku oglasio se i FK Crvena Zvezda.

Fudbalski klub Crvena zvezda večeras je, posle pobede Partizana protiv Borca u Čačku sa 2:1, optužio crno-bele da su u sprezi sa predsednikom Fubdalskog saveza Slavišom Kokezom.

Partizan je slavio u Čačku pogotkom Zorana Tošića u 97. minutu, nakon što je glavni sudija Novica Anđelovski prvobitno produžio meč za pet minuta, a prethodno dosudio penal u 88. minutu.

- Sramna sprega FS S i FK Partizan se nastavlja. Sudijska bruka koja se desila večeras u Čačku samo je nastavak scenarija i režije iz prošle sezone kada je Crvenoj zvezdi, koja je čitavu sezonu bila prva na tabeli sa šest bodova prednosti, titula oteta u finišu prvenstva. Chutali smo i trpeli evo 15 utakmica ove sezone, ali na ćutanje nemamo više pravo zbog armije Zvezdinih navijača, zbog slavne istorije našeg kluba i velike budućnosti koju planiramo - navodi se u saopštenju crveno-belih.

FK Crvena zvezda tvrdi da ima dva protivnika u borbi za titulu: Partizan i FS S i da će oni sve učiniti da ih zaustave.

- Pozivamo zvezdaše da sada budu uz klub svom snagom jer se moramo sačuvati od ove podmukle kampanje da se Zvezda sruši. Pljačka u režiji FS S se nastavlja i ove sezone, iz utakmice u utakmicu FK Partizan ima sudijsku pomoć i vetar u leđa. Sve je isto kao u vreme bivšeg predsednika FS S (Tomislava Karadžića). U stvari sada je još gore, sadašnji predsednik FS S direktno i delegira i ocenjuje sudije Superlige, a to što se on krije iza raznih komisija ne može nikoga da prevari - kaže se u saopštenju.

- Postavljamo otvoreno pitanje predsedniku FS S: da li je njegovo naređenje i ove sezone da FK Partizan mora biti šampion? Da li njemu uspešna Crvena zvezda toliko smeta da on ne dozvoljava Crvenoj Zvezdi da bude šampion? - poručuju sa stadiona "Rajko Mitić".

#Fudbalski Savez Srbije | FSS

#Skandal

#Sudija

'