AKTUELNO

Fudbaleri Crvene zvezde posle 11 godina gostuju Zemunu u Gornjoj varoši sa željom da nastave pobednički niz, a iste ambicije ima i aktuelni prvak Partizan u Čačku protiv Borca u 15. kolu Superlige Srbije.

Večiti su se izdvojili na vrhu tabele posle pobeda nad Spartakom, odnosno Zemunom, u sredu u odloženim utakmicama 9. kola domaćeg takmičenja i sada nastavljaju iscrpljujuću borbu za titulu u kojojo Zvezda ima četiri boda prednosti.

Zemun se u sredu pokazao kao tvrd protivnik Partizanu jer je tek u finišu izgubio, a sada u samo četiri dana u Gornju varoš stiže Crvena zvezda za novi pokušaj povratnika u Superligu da pokuša da napravi iznenađenje.

Izabranici Vladana Milojevića u dosadašnjih 14 utakmica u prvenstvu čak 12 puta su slavili, pa sada očekuju da nastave seriju i u Zemunu.

Partizan gostuje "fenjerašu" Borcu koji je do sada na kontu ima samo sedam bodova, a pored uloge favorita crno-beli imaju i uspešnu tradiciju u međusobnim susretima.

U poslednjih 14 duela u Superligi Borac je samo jednom uspeo da osvoji bod protiv Partizana.

Od ostalih mečeva ove runde izdvaja se gostovanje Vojvodine na Banjici protiv Rada, kao i gradski derbi na Banovom brdu između Čukaričkog i Voždovca.

Raspored utakmica 15. kola Superlige

Sutra: Rad - Vojvodina (19 sati). Nedelja: Zemun - Crvena zvezda (13), Bačka - Javor (13), Borac - Partizan (17), Čukarički - Voždovac (17), Mladost - Mačva (17), Radnik - Spartak (17), Radnički - Napredak (17). Tabela: Crvena zvezda 37 bodova, Partizan 33, Voždovac 28, Vojvodina 27, Spartak 26, Radnički 23, Čukaricki 22, Napredak 20, Mačva 16, Mladost 15, Radnik 15, Zemun 14, Javor 11, Bačka 10, Rad 8, Borac 7.

#Crvena Zvezda

#Zemun

#fudbal

'