AKTUELNO

Meč petog kola Lige šampiona doneo je nekoliko rekorda i ispisao je istoriju elitnog takmičenja.

Čak 12 golova viđeno je na meču koji su odigrali Borusija Dortmund i Legija. Zvuči neverovatno? Upravo se to desilo sinoć. Neverovatna muška igra obe ekipe. Ispisana je istorija.

Poslednji pogodak za gostujuću ekipu postigao je mađarski reprezentativac srpskog porekla Nemanja Nikolić i tako je zabeležio i svoj jubilej (50-ti pogodak u dresu tima iz Poljske).

- Utakmica u Nemačkoj je sama po sebi bila zanimljiva za gledaoce. Pre utakmice smo bili u poziciji da moramo da napadnemo i osvojimo, za nas važne bodove - počeo je Nikolić priču za portal Pink.rs.

Foto: Instagram

U svlačionici pred početak meča imali su zanimljiv motivacioni govor trenera.

- Pričali smo da možemo da izađemo na teren i da uđemo u meč kao uplašena ekipa ili da uđemo muški, da ih napadnemo pa šta bude. Izabrali smo ovu drugu opciju i pokazali karakter, ali je bolja ekipa pobedila i mi im čestitamo na tome - istakao je on.

Meč je ušao u istoriju kao jedini sa 12 pogodaka, ali i Legija je ušla u istoriju elitnog takmičenja kao ekipa koja je postigla četiri pogotka na gostovanju, a nije uspela da pobedi.

Foto: Printscreen Youtube

- Dati četiri pogotka u gostima, pogotovo Dortmundu je sjajan rezultat. Ostaje žal za primljenih osam, ali to je fudbal. Fudbaleri Dortmunda su mašine koje ne staju i veoma su opasni - iskren je Nikolić.

Njegov pogodak na meču mu je ujedno bio i 50. u dresu ekipe iz Poljske.

- Odigrao sam 80 utakmica za Legiju i da sam birao bolje mesto za postizanje jubilarnog pogotka ne bi ga izabrao. Još kad se doda da je to utakmica u Ligi šampiona onda to dobija na težini - dodao je as Legije.

Poljsku ekipu sada očekuje borba u poslednjem kolu za poziciju broj tri u grupi koja vodi u Ligu Evrope.

-Ako pobedimo Sporting u poslednjem kolu idemo u Ligu Evrope. Sve je u našim rukama i daćemo sve od sebe da uspemo. Nema predaje - zaključio je on.

N. Petričević

#FC Dortmund

#FC Legia

#Liga šampiona

#Nemanja Nikolić

'