AKTUELNO

Na svečanosti u Londonu, Ronaldo je priznanje "The Best" dobio drugi put uzastopno pobedivši ispred Lionela Mesija i Nejmara.

Fudbaler Reala i kapiten Portugalije Kristijano Ronaldo proglašen je večeras za najboljeg igrača sveta za 2017. godinu u izboru Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

On je ove godine osvojio Ligu šampiona, Primeru, Superkup Evrope i Španije, a sa selekcijom Portugalije plasirao se na Mundijal u Rusiji.

U ženskoj konkurenciji najbolja je Holanđanka Lieke Martens.

Najbolji golman je Đanluiđi Bufon iz Juventusa, za najboljeg trenera izabran je Zinedin Zidan, a kod dama Sarina Viegman.

Foto: Tanjug

Nagradu "Ferenc Puškaš" za najlepši gol dobio je Olivije Žiru iz Arsenala za fantastičan "sakorpion" protiv Kristal Palasa, dok su nagradu za navijače dobile pristalice Seltika.

Nagrada za fer-plej otišla je u ruke Fransisa Konea, reprezentativca Togoa, koji je kao član Slovačkog spasao život golmanu Bohemijansa Danijelu Krhu.

Tim godine u izboru FIFA i FIFPro čine:

Đanluiđi Bufon, Dani Alves, Serhio Ramos, Leonardo Bonući, Marselo, Luka Modrić, Toni Kros, Andres Inijesta, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Nejmar.

#Cristiano Ronaldo

#FIFA

'