AKTUELNO

Crveno-beli na "Marakani" dočekuju londonske "tobdžije" u meču 3. kola grupe H Lige Evrope.

Englezi su apsolutni favoriti, igrači našeg tima veruju da mogu da naprave iznenađenje.

Pune tribine i huk sa "Marakane“ daće dodatnu snagu fudbalerima Crvene zvezde u večerašnjem duelu sa Arsenalom.

Nenad Milijaš, jedan od samo dvojice u ovom timu Zvezde koji je već imao prilike da igra protiv Arsenala (drugi je golman Milan Borjan), kaže da ne bi prihvatio remi.

- Ne bih pristao na bod pre utakmice. Jeste da bi nam značio u daljem takmičenju, ali nećemo igrati na remi, na svom smo stadionu. Jeste Arsenal veliki protivnik, ali mi imamo ogroman motiv. Sad da pitam saigrače, većina ne bi prihvatila bod unapred. Igraćemo na najbolji način, želimo da pobedimo i videćemo šta će biti - jasan je Milijaš.

Crveno-beli su od 3. kola kvalifikacija i duela sa Spartom iz Praga praktično u svim mečevima u Evropi bili suočeni sa ulogom autsajdera. Ipak, svaki put su uspeli da izbegnu neuspeh. Milijaš je uveren da će i protiv Arsenala biti tako.

- Znamo da je Arsenal jedno od najvećih imena svetskog fudbala. Utakmice protiv takvih rivala se pamte i prepričavaju. Drago mi je što će mladi igrači doživeti iskustvo da odmere snage sa Arsenalom na "Marakani". Dosadašnji način rada donosio nam je rezultat, pa ne vidim zbog čega nam ne bi doneo i protiv "tobdžija". Pa oni su isto ljudi od krvi i mesa - kaže Milijaš.

CRVENA ZVEZDA – ARSENAL

STADION: Rajko Mitić GLEDALACA: 52.000 Sudija: Benoa Bastijen CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Le Talek, Rodić, Donald, Krstičić, Radonjić, Kanga, Srnić, Boaći. ARSENAL: Čeh, Debiši, Holding, Gabrijel Da Silva, Nelson, Mejtland-Najls, Elneni, Vilok, Vilšir, Volkot, Žiru.

TOK MEČA

Drugo poluvreme - Crvena zvezda nije uspela da sačuva makar jedan bod. Arsenal nezasluženo pobedio.

92. minut - Poslednja prilika za Zvezdu: Slobodan udarac sa 40 metara, duga lopta Kange, ali je izleteo Čeh sa gola i sigurno je uhvatio.

89. minut - Žuti karton za Babića. Stojković pada, pokušava da iznudi penal, ali bez uspeha...

86. minut - Pokušao je Kanga sa 20 metara, lopta odlazi preko gola!

85. minut - Samo pet minuta je bilo potrebno Arsenalu da iskoristi igrača više! Mat u četiri poteza: Volkot je pokrenuo akciju, odigrao dupli pas sa Vilširom, pa centrirao za Žirua, koji se majstorski snašao i pogodio gol Zvezde!

82. minut - Odmah prinudna izmena, Gobeljić ide na teren da igra levog beka, a Srnić izlazi.

81. minut - Rodić dobija crveni karton. Bek Zvezde je imao duel u skoku sa igračem Arsenala, sudija je procenio da je to za žuti karton, a njemu je to bio drugi!

80. minut - Nova izmena u Crvenoj zvezdi. Izlazi Boaći, ulazi Pešić

73. minut - Korner za Arsenal, lopta je otišla malo iza leđa Žiruu, koji je šutirao visoko preko gola Zvezde.

70. minut - Zvezda se malo povukla na svoju polovinu, delom i pod pritiskom Arsenala. Čekaju se kontre...

67. minut - Još jedna propuštena prilika za Crveno - bele. Brza kontra, Radonjić je birao šta će da uradi, odlučio se na šut, ipak Čeh je bio dobro postavljen.

66. minut - Prva izmena u Zvezdi, očigledno prinudna: iz igre je izašao štoper Savić, a na njegovo mesto je ušao Babić.

62. minut - Slobodan udarac za Arsenal. Nelson šutira, a lopta se odbija i Crvena zvezda pokušava kontru

60. minut - Nakon Rodića, Boaći dobija žuti karton, pošto je startom s leđa srušio Volkota i sprečio kontru Arsenala.

55. minut - ŠANSAAA!!! Velika greška Elnenija, koji je vratio prekratku loptu ka Čehu, odneo je Srnić, šutirao, a Čeh je opet odbranio

52. minut - ŠANSAA! Sjajan centaršut Stojkovića, na loptu je natrčao Krstičić, tukao glavom sa desetak metara, ali pravo u ruke Čehu.

50. minut - BRANI Borjan! Treći put u ovih pet minuta Arsenal je ušao u Zvezdin šesnaesterac, Nelson je šutirao, a golman srpskog tima odbranio!

47. minut - Krenulo je furiozno! Najpre je Srnić bio u prilici da zapreti Arsenalu, a onda je Žiru ostao iznenađen loptom koja mu je poslata na drugoj stativi, pa je poslao preko Zvezdinog gola.

Prvo poluvreme - dve sjajne prilike za Zvezdu i jedna za Arsenal. Oba tima propustila su šanse.

42. minut - Slobodan udarac za Arsenal! Brajan šutira i lopta odlazi u korner. Akcija se nastavlja ispred gola Crvene - Zvezde. Lopta odlazi preko šipke.

39. minut - Solo prodor Nelsona kroz Zvezdinu polovinu, na sreću je zaustavljen ispred kaznenog prostora.

31. minut - ŠANSAAA!!! Ma, zicer za Radonjića, bio je sam na sedam-osam metara od gola Arsenala, tukao kao iz topa, ali je Peter Čeh pokazao da je velemajstor i odbranio!

30. minut -  Trećina utakmice je prošla. Posle početnog pritiska Arsenala, sada Zvezda diktira tempo i drži loptu.

25. minut - PREČKA!!! Ričmond Boaći glavom posle kornera, lopta je udarila prvo u zemlju, odbila se u vis i zatresla prečku Čehovog gola

20. minut - Slab udarac Srnića sa 18 metara, lopta se jedva dokotrljala do golmana Čeha...

16. minut -  Ambiciozan pokušaj Krstičića, sa više od 30 metara, bez opasnosti po gol Arsenala.

15. minut - BORJAN! Sjajna odbrana golmana Zvezde nogama! Sa peterca je šutirao Volkot, koji je natrčao na odbitak posle slobodnog udarca, ali je čuvar mreže crveno-belih bio sjajan!

12. minut - Opasna akcija Zvezde! Mogla je da bude kolosalna šansa, ali je Kanga sve iskomplikovao na ivic šesnaesterca, iako se Stojković ubacivao ispred golmana...

10. minut -  Kanga je izgubio loptu na svojoj polovini, Arsenal je imao kontru tri na dva, ali je Vilšir odigrao očajan završni pas i lopta je završila u gol autu.

9. minut - Prvi napad Zvezde, Radonjić je bio u šesnaestercu, okružila su ga trojica igrača Arsenala i oduzela mu loptu.

8. minut - Arsenal drži loptu, Zvezda se povukla iza centra i čeka da izleti u kontranapad.

3.minut - Kanga se iznenada našao na travi. Uplašili su se svi na stadionu da je Gabonac povređena i da neće nastaviti meč. Posle ukazane pomoći, Kanga je opet na terenu.

5. minut -  Prva opasnost! Volkot je ušao u šesnaesterac, krenuo u dribling i tu je izgubio loptu.

#Crvena Zvezda

#FK Arsenal

'