AKTUELNO

Srbija je posle osam godina izborila plasma na Svetsko prvenstvo u fudbalu. O tome kakva je budućnost srpskog fudbala i da li odlazak u Rusiju uliva nadu da nešto može da se popravi u srpskoim fudbalu za Pink su govorili predstavnici Fudbalskog saveza Srbije.

Potpredsednik FSS Savo Milosević ovo jedan fenomenalan rezultat za srpski fudbal, veoma značajan, ali naš fudbal jeste u velikim ozbiljnim ekonomskih problemima, klubovi pre svega.

- Ovakva finansijska cena i ono što će proizaći iz plasmana Svetskog prvenstava, porast cena naših fudbalera značajno pomoći našem fudbalu. Ovo je bilo preko potrebno fudbalerima. Šta će biti u Rusiji? Imamo osam meseci još, imaćemo puno prijateljskih utakmica... Plasman na svetsko prvenstvo je imao realniji odjek u javnosti, bez prevelike euforije i to je dobro da nam ambicije bile veće od mogućnosti - istakao je Milošević.

On je ocenio da je ovo dobar uspeh, a da rezultat na Svetskom prvenstvu zavisi od niza faktora i teško je devet meseci ranije dati procenu.

- Naš zadatak je da pripremimo ekipu da u Rusiji da svoj maksimum - istakao je Milošević i dodao da je sam plasman odličan rezultat.

- Ne možemo biti ambiciozni kao u nekim drugim sportovima, to je neuporedivo. S obzirom na stanje u fudbalu ovo je fenomenalan rezultat, ako prođemo grupu to će biti spektakularan uspeh - istakao je Milošević.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Surbatović kaže da je novac važan, ali nije presudan.

Foto: Printscreen

- Sada smo u elitnom društvu, među 32 najbolje reprezentacije, marketinški potencijali su veći, vrednost naših igrača veća, za veću sumu ćemo ugovrata prijatelsjke utakmice. Višestruke su koristi. Moramo biti realni, ovo je fenomenalan uspeh srpskog fudbala - istakao je Surbatović.

Kako je istakao, posle slavlja, kada prođe euforija, treba sesti i otvoriti važna pitanja za budućnost srpskog fudbala i locirati probleme koji nas sprečavaju da razvijamo naš fudbal. Surbatović je istakao da treba stajati čvrsto na nogama, ukzavaši da je Srbija kroz kvalifikacije napredovala više od 20 mesta na Fifinoj rang listi.

-Iza Srbije u fudbalu, nije u kontinuitetu bilo velikih rezultata. Krenuli smo u kvalifikacije kao autsajderi, jer smo bili četvrorangirani. U 10 utakmica smo imali šest pobeda, tri nerešena i jedan poraz - naveo je Surbatović.

#Fudbaler

#Savo Milošević

'