AKTUELNO

Drugi dan 2. kola Lige šampiona donosi dva derbija, Čelsi gostuje Atletiku u Madridu, a najveća pažnja biće uperena u svetlosti Pariza gde se sastaju Pari Sen Žermen i minhenski Bajern.

Sudar titana i glavnih favorita za "ušati" trofej je ujedno i duel dve različite filozofije kluba, Parižani ulaganjem ogromnog novca žele da naprave momentalni uspeh i postanu stabilni kao što je decenijama Bajern, a baš ljudima iz Bavarske se takve metode ne sviđaju.

Atmosfera unutar obe svlačionice je narušena, glavne zvezde PSŽ-a Nejmar i Edinson Kavani su u svađi oko uloge vođe, javno nezadovoljstvo izraženo je i na drugoj strani od Roberta Levandovskog, Franka Riberija i Tomasa Milera koji su kritikovali trenera Karla Anćelotija, a teren Parka prinčeva je sutra pravo merilo gde će moći da "pričaju".

Gudeljova Teda pod optužbom za nameštanje

Veliko uzbeđenje očekuje se i na novom stadionu u Madridu "Vanda Metropolitano" na kojem fudbaleri Atletika protiv Čelsija premijerno nastupaju u Ligi šampiona.

Novi ciklus kreće za izabranike Dijega Simeonea u pohodu na krajnji cilj - titulu prvaka Evrope, pa će svih 68.000 mesta dati podršku Atletiku da napravi korak više u odnosu na poraze u finalima 2014. i 2016. godine i to od ljutog rivala Reala.

"Što više navijača se prilagodi i pruži buku, stadion će biti još bolji. Kada se oni čuju atmosfera je neverovatna, na terenu sve deluje kao "Cirkus Maksimus", podgreva atmosferu trener Simeone pred duel sa londonskim timom i to u trenutku kada se upravo napadač Čelsija Dijego Kosta vraća u Atletiko od zime.

Koliko Atletiku znači podrška navijača na svom terenu govori i da je u poslednje 23 utakmice u Ligi šampiona ostvario 18 pobeda, četiri remija i samo jedan poraz, a čak 18 puta je mreža tog tima ostala netaknuta.

Upravo je Čelsi izborio jedan remi pre tri godine u polufinalu, ali je Atletiko prošao dalje zahvaljujući trijumfu u revanšu 3:1.

Od ostalih sutrašnjih susreta, Barselona gostuje u Lisabonu ekipi Sportinga, Mančester Junajted u Moskvi protiv CSKA, a Juventus dočekuje Olimpijakos.

Kompletni sutrašnji parovi:

Grupa A: Bazel - Benfika, CSKA Moskva - Mančester Junajted. Tabela: Mančester Junajted 3, CSKA 3, Benfika 0, Bazel 0. Grupa B: Pari Sen Žermen - Bajern, Anderleht - Seltik. Tabela: Bajern 3, PSŽ 3, Seltik 0, Anderleht 0. Grupa C: Karabag - Roma, Atletiko - Čelsi. Tabela: Čelsi 3, Roma 1, Atletiko 1, Karabag 0. Grupa D: Juventus - Olimpijakos, Sporting - Barseona. Tabela: Barselona 3, Sporting 3, Olimpijakos 0, Juventus 0.

Osim utakmice Karabag - Roma koja je na programu sutra od 18 sati, ostale se igraju u standarnom terminu od 20.45.

#Liga šampiona

'