AKTUELNO

Fudbalska reprezentacija Srbije napravila je veliki korak ka plasmanu na Svetsko prvenstvo u Rusiji, pošto je u Dablinu pobedila Republiku Irsku sa 1:0 (0:0).

Jedini strelac na stadionu Aviva bio je Aleksandar Kolarov u 55. minutu, kada je sa leve strane na asistenciju Filipa Kostića zakucao loptu uz pomoć prečke u gol Iraca.

Foto: Tanjug

Uspeh "orlova" dobija još više na značaju jer su od 68. minuta igrali sa igračem manje zbog crvenog kartona Nikole Maksimovića, ali su i sa desetoricom lako odbili napade domaćina i naneli im prvi poraz u kvalifikacijama.

Dva kola pre kraja kvalifikacija izabranici Slavoljuba Muslina ostvarili su ogromna tri boda protiv direktnog konkurenta i došli blizu mesta na velikom takmičenju posle osam godina, za šta će im biti potreban još jedan trijumf u Austriji ili na svom terenu protiv Gruzije.

Foto: Tanjug

Srpski fudbaleri sada imaju četiri boda više od Velsa, a pet od Republike Irske, na čelu D grupe kvalifikacija. U ostalim utakmicama iste grupe, Vels je slavio u Moldaviji golovima u finišu Hala Robson-Kanua i Arona Remsija, dok su Austrija i Gruzija remizirali 1:1. Prvu "meč loptu" za Mundijal Srbija ima u Beču protiv Austrije 6. oktobra, a potom tri dana kasnije dočekuje Gruziju.

#Srbija

#Svetsko prvenstvo

#fudbal

'