AKTUELNO

Fudbalski klub Vojvodina uložiće zvaničnu žalbu na suđenje najboljeg srpskog arbitra Milorada Mažića na meču protiv Partizana u 5. kolu Superlige i zatražiti njegovo izuzeće sa narednih utakmica novosadskog tima u Superligi i Kupu Srbije.

"Povodom tendencioznog i pristrasnog sudjenja Mažića na derbi utakmici srpskog prvenstva izmedju Vojvodine i Partizana, obaveštavamo sportsku javnost da ćemo preduzeti neophodne korake kako bismo se zaštitili od sudijske samovolje i utakmica u kojima nećemo imati pravo da se ravnopravno i pošteno nadmećemo sa sportskim protivnicima", saopšteno je iz Vojvodine.

Sa Karadjordja smatraju da je Mažić, primenjujući dvostruke aršine i neujednačen kriterijum tokom čitavog meča protiv Partizana, omogućio gostima da ugroze gol Vojvodine iz nekoliko sumnjivih i olako dosuđenih slobodnih udaraca u ozbiljnim pozicijama.

"Svaki iole čvršći duel na sredini terena, osim dosuđenog faula za rivala, igrače Vojvodine usmeno je ukoravao i upozoravao da će za svaku narednu sličnu situaciju biti kažnjavani kartonom, dok se igračima suparničkog tima konstantno dozvoljavala agresivna i oštra igra, posebno na delu terena ispred njihovog gola".

Srbija ostala 42. reprezentacija sveta

"U cilju da zaštiti svoje interese, Vojvodina će od nadležnih organa zatražiti izuzeće Mažića sa svih svojih narednih utakmica, a materijal sa jučerašnje utakmice biće prosledjen odgovarajućim organima u Zajednici Superlige, Fudbalskom savezu Srbije i UEFA. Ukoliko se desi da se nadležni fudbalski organi u našoj zemlji ogluše o naš zahtev i da se za bilo koju narednu utakmicu FK Vojvodina za sudiju ponovo delegira Mažić, obavićemo potrebne lekarske testove za naš pionirski tim koji je šampion Srbije u svom uzrastu i izvesti ga na teren u Superligi čak i na mečevima protiv Crvene zvezde i Partizana, jer nadmetanje našeg najboljeg tima sa rivalima u utakmicama koje sudi Mažić više nema nikakvog smisla".

Iz Vojvodine su podsetili da su bili ponosni kada je Mažić, inače bivši fudbaler u mlađim kategorijama Vojvodine, postao deo svetske sudijske elite i da baš zbog toga njegovi kvaliteti nisu sporni, ali da su odluke sa namerom na štetu kluba iz Novog Sada.Podsetimo, fudbaleri Partizana pobedili su juče Vojvodinu u Novom Sadu 1:0 golom Bojana Ostojića u 89. minutu.

#FK Vojvodina

#Milorad Mažić

#Superliga Srbije

'