AKTUELNO

Evropska fudbalska federacija (UEFA) blizu je odluke da stavi katanac na stadion Partizana zbog incidenata tokom utakmice protiv Olimpijakosa u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona

Crno-beli će se naći na udaru UEFA, koja će pored novčane kazne, koja neće biti mala, najverovatnije kazniti crno-bele jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama, pišu Večernje novosti.

Naime, kako prenosi ovaj list, kasa srpskog šampiona biće praznija za 30.000 do 40.000 evra, a pored toga kazna će biti zatvaranje jedne od tribina u Humskoj, a možda čak i kompletnog stadiona!

Razloga za kažnjavanje srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona ima nekoliko:

- Topovski udar blizu gostujućeg fudbalera Marka Marina kod izvođenja kornera tokom prvog poluvremena: kategorija prekršaja sa nultom tolerancijom u UEFA.

- Gađanje plastičnom flašom sa istočne tribine gostujućeg igrača na izlasku sa terena po završetku prvog poluvremena: prekršaj sa nultom tolerancijom.

- Upaljene dve baklje na južnoj tribini tokom drugog poluvremena. Podsetimo, Glazgov rendžers je pre dve nedelje zbog ubačenog zgužvanog papirića na teren morao da plati kaznu od 7.000 evra.

- Zakrčena stepeništa na istočnoj i zapadnoj tribini i nedostatak elektronskih brojača gledalaca na svim ulazima, što je kategorija umereno težeg prekršaja.

- Zastava "duginih boja", zaštitni znak LGBT populacije, sa grbovima Zvezde i Olimpijakosa viđena je na južnoj trbini. Ovo se smatra provokacijom koja se dovodi u vezu sa vređanjem na rasnoj, verskoj ili seksualnoj osnovi. Kod UEFA takođe - nulta tolerancija.

Sve ovo se našlo u beležnici delegata iz Irske Denisa Kruza, i sada je samo pitanje da li će UEFA imati bar malo milosti prema crno-belima.

#FK Partizan

#Kazna

#UEFA

'